A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

МОЛОДА ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА СТАЛА УЧАСНИКОМ МІЖОБЛАСНОГО ФОРУМУ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО СИСТЕМНОГО РОЗВИТКУ

Дата: 22.06.2019 12:42
Кількість переглядів: 649

Фото без опису

Делегація Олександрівської об’єднаної територіальної громади взяла участь у форумі з питань місцевого системного розвитку у Харкові, який відбувся 18-19 червня. Делегацію, до складу якої увійшли економісти, землевпорядники,представники бізнесу та культури, прогресивна учнівська молодь, очолила селищний голова Людмила Борисевич.

Фото без опису  

За словами організаторів, метою Форуму є обговорення кращих практик застосування GIS технологій для прозорого, ефективного та сталого управління ресурсами громад для їх подальшого розвитку. Також важливим завданням форуму було вивчення досвіду в сфері залучення інвестицій до громади шляхом формування управлінських рішень на основі карт організації та управління земельними ресурсами та профілів економічного розвитку.

Фото без опису

Захід зібрав близько 200 учасників, серед яких представники громад, центральних та регіональних органів влади, депутати обласної рад, а також донорської та експертної спільнот. Участь у заході взяла пані Сюзан Косінскі Фрітц, Директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та представники програм і проектів міжнародної технічної допомоги, а саме World Bank, USAID ARDS, U-LEAD, BRDO, USAID DOBRE, інших міжнародних організацій і їхніх партнерів.

У ході заходу також було визначено переможців конкурсу найкращих молодіжних відеоробіт громад-партнерів Програми місцевого системного розвитку Донецької, Харківської, Херсонської, Запорізької областей. Олександрівська та Високопільська школи взяли участь у конкурсі і здобули два призових місця серед представників 79 громад!. Робота Дар’ї Калачової (керівник – Ганна Пунтус) Високопільського ЗЗСО посіла ІІ місце, а відео презентація Єлізавети Пономаренко (керівник – Оксана Коханська) Олександрівського ЗЗСО стала переможцем конкурсу. У відеороликах діти представили свій погляд на те, що для молодого покоління означає справжній розвиток громади. Автори найкращих робіт, серед яких і юні олександрівці, отримали можливість відвідати Верховну раду України та телеканал ICTV для поглиблення знань в журналістиці та розвитку громади.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

Землевпорядники громад мали змогу поспілкуватися під час дискусійної панелі та обмінятися досвідом перспективами та досвідом використання ГІС-технологій. «Створення модернізованої та прозорої системи управління земельними ресурсами, сприятиме росту економічної привабливості території олександрівської ОТГ, у тому числі, залученню інвесторів, - зазначає начальник управління земельних відносин селищної ради Володимир Кисловський. – Ми маємо напрацювання та інвестиційні пропозиції, і плануємо залучити до громади новий бізнес, який створить робочі місця та додаткове наповнення бюджету».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь