A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПИСЬМЕННИК-ЗЕМЛЯК ВОЛОДИМИР ЗАЇКА ПРЕЗЕНТУВАВ СВОЮ СЬОМУ КНИЖКУ

Дата: 07.06.2019 16:11
Кількість переглядів: 1395

Фото без опису

Презентація нової збірки віршів «Зранена душа» Володимира Заїки відбулась сьогодні у приміщенні школи мистецтв. На літературний вечір завітали шанувальники літератури, педагоги, близькі люди автора, працівники закладів культури громади.

Фото без опису   Фото без опису

Володимир Миколайович Заїка – відома  в журналістських  та письменницьких колах людина, бо віддав творчій роботі понад 45 років життя. Народився він у м. Білозерську, закінчив Іверську  школу, розпочинав творчий шлях у районній газеті «Вісті Олександрівщини», потім працював і жив в Донецьку, звідки через воєнні дії довелося повернутися в рідну Олександрівку.

Працював  у засобах масової інформації Донеччини, нині очолює колектив всеукраїнського тижневика «Хазяїн», член Національної спілки журналістів України,автор 7 книжок, лауреат  багатьох творчих конкурсів , в 2014 році – лауреат літературної премії імені В.В.Шутова, нагороджений Золотою медаллю української журналістики.

Про те, як народжується його творчість, Володимир Миколайович розповів: «Ніколи не буває, що сів і написав – кожен рядок треба виносити, кожен твір має дозріти. Це творчий процес і його пояснити дуже важко». Як підтвердження - книгу «Кулацкие дети» автор почав писати в 1979 році, а закінчив у кінці 90-х.

Автора привітав його колега по письменному слову Олексій Бабешко, друг сім’ї Раїса Щербак та донька Євгенія. «Батько любить казати, що яблуня від яблуні недалеко падає, - посміхнулася доросла дочка Володимира Миколайовича. – І я вдячна Богу за те, що наша «яблуня» саме така». Евгенія – талановита художниця, також має власну збірку віршів, виступає в ролі редактора книжок рідного батька.

Заступник селищного голови Сергій Марич привітав автора з важливою подією та вручив Володимиру Миколайовичу подяку від селищної ради за вагомий особистий внесок у літературно-мистецьке життя Олександрівської об’єднаної територіальної громади та України в цілому, за творчість, талант, любов до рідного краю у кожному рядку поезії.

Фото без опису   Фото без опису   

Наостанок автор пообіцяв, що вже скоро буде нагода зустрітися знов – майже готова нова збірка віршів під умовною назвою «Осінні зерна».

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь