A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ІСТОРІЯ УСПІХУ ЛЮДИНИ, ЯКА СТВОРИЛА ВЛАСНИЙ БІЗНЕС ТА САМОСТІЙНО ЗАБЕЗПЕЧИЛА СЕБЕ РОБОТОЮ

Дата: 29.05.2019 09:14
Кількість переглядів: 605

Світлана Петришина закінчила Краматорське професійно-технічне училище за професією муляр. Але для привабливої тендітної жінки така робота виявилась занадто важкою. Тому, аби не сидіти без діла, довелося попрацювати і сторожем і продавцем непродовольчих товарів і молодшою медичної сестрою, а останні роки – швачкою в Територіальному центрі соціального обслуговування.

Знання тонкощів швейної технології та вміння самостійно усунути елементарні несправності швейної машинки, акуратність і терпіння, а також готовність швидко перемикатися з однієї операції на іншу - усі ці якості допомогли Світлані опанувати прекрасну й потрібну жіночу професію. «Повелителькою голки і нитки» – саме так, з любов’ю і пошаною, називали швачку   люди похилого віку,  яких вона обслуговувала.

Робота жінці подобалася, але  у зв`язку з ліквідацією підприємства у грудні 2018  довелося звільнитися та звернутись до центру зайнятості. За професією швачки вакансій не було, а інша робота не влаштовувала. Світлана Григорівна почала відвідувати семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність і вирішила спробувати свої сили у бізнесі. За направленням центру зайнятості пройшла навчання на курсах «Підпримець-початківець», отримала стартовий капітал від служби зайнятості та відкрила власну майстерню з пошиву та ремонту одягу.

   

«Коли вона бере до рук голку або сідає за швейну машину, на світ з’являється розкішне або, навпаки, строге, повсякденне чи екстравагантне вбрання, без якого ми не можемо уявити життя» - так говорять про С.Петришину її постійні клієнти.

Зараз майстерня працює стабільно. А її господиня дуже вдячна працівникам центру зайнятості, які допомогли розкрити в ній талант бізнесмена та матеріально відкрити власну справу.

                                                                                              Відділ надання соціальних послуг

Олександрівського районного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь