A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ОЛЕКСАНДРІВЦІ ВІДБУЛИСЬ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦІЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 09.05.2019 17:07
Кількість переглядів: 1404

Фото без опису

На центральній площі селища Олександрівка відбулись урочисті заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Біля вічного вогню на урочисто-траурному мітингу «Ми вдячні Вам за перемогу»  зібралися керівництво та мешканці громади, учнівська молодь, представники Збройних Сил України,  посадовці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Офіційно відкриваючи мітинг до громади та ветеранів звернулася голова Олександрівської селищної ради Людмила Борисевич, яка з щирими словами привітання поздоровила земляків, ветеранів, працівників тилу з великим днем нашої історії. Побажала бадьорості духу, міцного здоров’я, молодшому поколінню – рости гідними спадкоємцями та продовжувачами подвигу наших дідів та прадідів, свято берегти пам’ять про них.

«Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів співвітчизників, які загинули у Другій світовій війні: на її фронтах, в партизанському та національно-визвольному підпіллях, рухах опору, концтаборах та на примусових роботах, - звернулася до присутніх селищний голова Людмила Борисевич. – Вклад українців у перемогу в цій війні – просто колосальний та неоціненний.  Земний уклін всім, хто пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн та відроджував рідний край, хто захищає нас у 20-му сторіччі на Східному кордоні. Пам’ятаємо кожного героя, хто ціною власного життя здобував для нас мирне небо. Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній родині!».

Урочистою ходою «Маки пам’яті» з портретами дідів та прадідів, що воювали за мир, пройшли учні та вчителі Олександрівської ЗОШ. В пам’ять про солдатські душі, що навіки залишили цей світ, вони запустили у небо білі кульки.

Завершився мітинг покладанням квітів до братської могили, таким чином присутні віддали данину загиблим у Другій світовій війні. Після покладання квітів у парку «Центральний» відбувся святковий тематичний концерт, де виступив ансамбль народних інструментів «Т.О.Н.І.К.А.» учнів та викладачів школи мистецтв, концертні номери подарували працівники та учасники художньої самодіяльності відділу культури, розвитку туризму та краєзнавства селищної ради. Під час святкування всі бажаючі пригощалися смачною польовою кашею та рибною юшкою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь