A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДЕПУТАТИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРИЙНЯЛИ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ ОСВІТИ ТА ЗАТВЕРДИЛИ МОДЕЛЬ ОСВІТНЬОГО ОСЕРЕДКУ ГРОМАДИ

Дата: 25.04.2019 11:25
Кількість переглядів: 557

Позачергове засідання сесії селищної ради  провела селищний голова Людмила Борисевич 24 квітня.  На розгляд депутатів було винесено 34 питання порядку денного, серед яких ряд земельних питань.

Особливу увагу приділили питанням, що стосуються освіти громади, а саме розгляду та затвердженню цільових програм: розвитку освіти, національно-патріотичного виховання, соціального захисту педагогів, підтримки та розвитку обдарованої молоді.

Модель освітнього осередку громади передбачає створення опорної школи та трьох її філій, а також навчально-виховних комплексів з переведенням дошкільного підрозділу у приміщення школи. «Реформування освіти – це не тільки кількість, а в першу чергу якість, - зазначила селищний голова Людмила Борисевич. – Створення опорної школи передбачає відновлення матеріально-технічної бази, залучення найкращих фахових педагогів, які будуть прийняті тільки на конкурсній основі. Для того, аби діти отримували якісну освіту, ми готові надавати спеціалістам житло». Створення філій опорного закладу також дасть можливість залучити кошти для їх розвитку, а саме отримати освітню субвенцію, яка спрямована саме для філій. Завдяки цьому буде можливість ремонтувати заклади та зміцнювати їх матеріальну базу.

   

Також депутати активно обговорили програму підтримки дітей, згідно якої школярі отримуватимуть грошову винагороду за призові місця у конкурсах та олімпіадах. Депутат селищної ради Леонід Ставицький запропонував приділити увагу підтримці молодих педагогів, відповідний пункт вирішили додати в Програму соціального захисту педагогів та затвердити зміни на наступну сесію.

Важливим питанням було затвердження переліку проектів-переможців конкурсу проектів в рамках громадського бюджету (бюджету участі). Депутати одноголосним рішенням затвердили перелік з 15 проектів, які були попередньо визначені конкурсною комісією.

По кожному питанню, що були винесені на розгляд сесії, прийнято відповідні рішення. В питанні «Різне» обговорили проблему організації сбору та вивезення твердих побутових відходів у населення громади, а саме небажання мешканців заключати договори з КП «Віднова». Селищний голова звернулася до депутатів роз’яснювати мешканцям сіл про доцільність та користь від організованого збору та вивезення ТПВ. Також, селищний голова акцентувала увагу на благоустрої населених пунктів, інформування виконкому про соціально незахищені верстви населення, яким необхідно надавати допомогу у благоустрої.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь