A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА НАВЧАЄТЬСЯ ГЕНДЕРНОМУ БЮДЖЕТУВАННЮ

Дата: 18.04.2019 16:04
Кількість переглядів: 816

Фото без опису

Держава робить все можливе у правовому полі для забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок. І одне із завдань, яке органи місцевого самоврядування  ставлять перед собою – використання ґендерного підходу під час формування та використання бюджету. Про застосування гендерного  бюджетування у громаді дізнавалися начальник відділу фінансів Світлана Шаповалова та начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики Ірина Дівульська під час тренінгу в рамках програми «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» 16-17 тквітня.

Під час тренінгу знаходили відповіді на головні запитання, які виникають під час впровадження гендерно орієнтованого бюджетування. Як врахувати потреби різних груп населення у плануванні бюджету громади? Чому розвинені країни приділяють велику увагу ґендерно орієнтованому бюджету? Чому важливо впроваджувати цю практику в Україні? Які результати отримали міські та селищні громади, коли стали враховувати потреби жінок і чоловіків під час планування бюджету? Чому громаді вигідно мати ґендерно орієнтований бюджет? Чому врахування потреб жінок і чоловіків, дівчаток та хлопчиків сприяє ефективному використанню коштів громади?

«Головне в гендерному бюджетуванні – це визначити пріоритети для громади: соціальні, економічні, культурні, - говорить начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики селищної ради Ірина Дівульська. – Наступний крок – з пріоритетів виділити потреби всіх категорій громадян, серед основних є безпека, водозабезпечення, охорона здоров’я, самореалізація, матеріальне благополуччя, відпочинок та інші. І тільки після детального аналізу останнім кроком є задовільнення потреб, тобто надання якісних освітніх, медичних, культурних та інших послуг».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь