A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

15 СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ РЕАЛІЗУЮТЬ В РАМКАХ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ

Дата: 28.03.2019 14:59
Кількість переглядів: 910

Фото без опису

Фінальний етап пітчингу проектів Британської Ради, який відбувся в рамках бюджету участі Олександрівської ОТГ, відбувся 27 березня. Всього на розгляд конкурсної комісії було представлено 37 проектів соціальної дії від мешканців старостинських округів та смт Олександрівка. До складу конкурсної комісії увійшли представники Британської Ради, керівництво селищної ради та представники громадських організацій. 600 тисяч гривень, з яких 400 тисяч виділено з місцевого бюджету, а 200 тисяч – від Британської Ради, найближчим часом буде спрямовано на реалізацію 15 проектів, автори яких зуміли відстояти власну ідею та довести її користь та перспективність для громади.

Фото без опису   Фото без опису

«Вперше в історії Олександрівської громади ми започаткували бюджет участі, коли не влада вирішує, що потрібно мешканцям, а люди самі демонструють ініціативу та працюють на реалізацію своїх ідей. Ми дуже вдячні Британській Раді, яка не тільки зробила значний фінансовий внесок у розвиток громади, а й надала змогу активним мешканцям навчитися правильно формулювати ідеї у дієві проекти, - зазначила селищний голова Людмила Борисевич. – Я дуже пишаюся активністю та небайдужістю громадян, які мають натхнення, час та сили для вирішення проблемних питань, що існують на їх територіях».

Фото без опису   Фото без опису

Впродовж 25-26 березня національні фасилітатори Британської Ради допомагали учасникам доопрацювати їхні ідеї. Проектний менеджмент, вміння гранично чітко зрозуміти самому та сформулювати для інших свою ідею, а також завдання та ігри були спрямовані на те, щоб вивести авторів проектів за межі зони комфорту, оволодіти собою. Учасники навчилися створювати якісні та інформативні презентації, календарні плани та розраховувати бюджети своїх проектів.

Подані ідеї переважно стосуються організації громадського простору та розвитку інфраструктури: встановлення спортивних та дитячих майданчиків різного спрямування, автобусних зупинок, заміна дверей та вікон як у під’їзнах багатоквартирних будинків, так і у закладах соціальної сфери, облаштування зон відпочинку, підтримка розвитку творчості та художньої самодіяльності тощо.

Презентація проектів відбувалася у плідній атмосфері: кожен з учасників мав 3 хвилини, аби захистити свій проект, максимально точно та лаконічно окресливши мету та план виконання свого задуму.

За підсумками балів конкурсної комісії, кошти буде виділено на проекти:

«Чиста вода» (чистка і встановлення громадського колодязя в с.Зелене), автор проекту – Сергій Рибалко;

«Створення екологічного майданчику з вуличними тренажерами в с. Високопілля олександрівської ОТГ, автор проекту – Андрій Мельничак

«Джерельна вода» (заміна водоводу по вул. Вишневій смт Олександрівка) - автор проекту Шевченко О.І.

«Автобусна зупинка села Зелене» - автор проекту Алла Басаманович

«Інформаційна зупинка с.Софіївка» - автор проекту Дар’я Чорномор

«Дитячий майданчик “Мрія” с. Новоандріївка» - автор проекту Валентина Трет'якова

«Мінікінотеатр як центр организації дозвілля молоді с. Некременне» - автор проекту Олександр Бондаренко

«Будинок майбутнього (заміна вхідних дверей у буд. №10, №11, №13 по вул.. Донецькій)» - автор проекту Світлана Коломієць

«Освітлення мосту с. Микільське» - автор проекту Любов Єрмакова

«Комп’ютери для почтакової школи (Олександрівський ЗЗСО)» - автор проекту Наталя Алєксєєва

«Бухта вікінгів (облаштування майданчика для встановлення вуличних силових тренажерів)» - автор проекту Світлана Столєтнікова

«Ігровий дитячий майданчик села Петрівка Друга» - автор проекту Тетяна Вінник

«Сухий підвал – запорука міцності будинку (буд. №2 пл. О.Невського смт Олександрівка)» - автор проекту Ольга Ярошенко

«Наш будинок - наша фортеця (заміна вхідних дверей у багатоквартирних будинках №14, №15, №15а)» - автор проекту Дар’я Рябова

«Музика єднає всіх (придбання музичної апаратури для Беззаботівського старостинського округу)» - автор проекту Ірина Мукоїда.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь