Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ГРОМАДА ЗУСТРІЛА ВЕСНУ СВЯТКУВАННЯМ МАСЛЯНОЇ

Дата: 11.03.2019 13:31
Кількість переглядів: 1246

Фото без опису

Напередодні Великого посту українці відзначають Масляну, яка традиційно проходить з варениками, млинцями та розвагами. Зазвичай її святкують тиждень, що завершується Прощеною неділею. Цього року Масляна відзначається з 4 по 10 березня.

10 березня за підтримки селищного голови Людмили Борисевич у парку «Ювілейний» смт Олександрівка відбулися народні гуляння до Масляної. На свято завітав Народний депутат України Олег Недава та гості з різних куточків Донецької області.

У святкуванні взяли участь делегації із старостинських округів, населених пунктів, організацій та установ Олександрівської громади. Кожна делегація презентувала оригінально оформлені традиційні страви масляної, масляне опудало, команди взяли участь у конкурсній програмі та кулінарному батлі.

Народні гуляння супроводжувалися веселими конкурсами та іграми, які символізували кожен день тижня масниці. Міцні чоловіки змагалися у конкурсі «Козацькі бої», неодруженим хлопцям в’язали «холостяцьку колоду», тещі розмальовували «Мистецькі млинці» а зятття вилазили на високий стовп, аби дістати для своєї тещі приз: мішки з картоплею, морквою, цибулею, мукою, та головну нагороду – живого півня.

Під час конкурсно-розважальної програми всі охочі могли також спробувати свої сили в умілому перекидуванні млинців, підніманні гирі, армреслінгу, стрибках на скакалці, розпилюванні деревяної колоди на символічні «млинці». А безкоштовне частування стравами «кулінарного батлу» зібрало навколо команд-учасниць багато дегустаторів та прихильників.

Атмосфери і колориту справжнього українського свята з усіма його традиціями, додала концертна програма художніх колективів та учасників художньої самодіяльності закладів культури громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь