A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЛАНУЄТЬСЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОЕКТУ ЗІ СПРИЯННЯ БЕЗПЕЦІ

Дата: 21.02.2019 17:12
Кількість переглядів: 577

 Фото без опису

Селищна рада налаштована допомогати реалізації у громаді проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній україні». Цей проект реалізується в рамках проектів структури ООН Жінки на сході України і спрямований на мобілізацію жінок, дівчат, чоловіків і хлопців на рівні громади на користь шанобливих ненасильницькіх стосунків, гендерної рівності у громадських місцях, підвищення спроможності правоохоронних органів щодо профілактики гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства. Він реалізується у трьох областях: Донецькій, Луганській та Запорізькій.

Так, в Олександрівці відбулась презентація проекту за участю начальника Олександрівського відділення поліції, соціальних служб селищної ради, відділу осіти, сім’ї. молоді та спорту, секретаря селищної ради.

Фото без опису  Фото без опису

За підсумками спілкування було вирішено працювати над створенням гендерно-орієнтованих програм в громаді для підтримки жінок та дівчат. В свою чергу начальник Олександрівського відділення поліції Павло Лисечко зазначив, що є певні складнощі у відкритті кримінального впровадження проти людини, яка чинить насилля, а жінки, що постраждали у більшості випадків не пишуть заяви на кривдника і він залишається без покарання. «Є чудова практика у країнах Європи, коли існує відповідальність свідка насилля за те, що він не повідомляє про цей випадок до правоохоронних органів. Якщо сусід бачить, що чоловік чинить психологічне або фізичне насилля над жінкою, він зобов’язаний про це повідомити у поліцію, - говорить павло Лисечко. – А в нашому випадку розпочати кримінальне впровадження можливе лише за умови заяви жертви, яка частіше з тих або інших причин просто приховує факти насильства та продовжує страждати».

Олена Єсипенко, координатора проекту у Донецькій області, підсумувала, що про проблему гендерної рівності необхідно говорити, піднімати її, визнавати, що вона існує і тільки тоді вжиті заходи для її вирішення будуть ефективними.

Кожна третя жінка в Україні мешкає в сільській місцевості. На додачу до різноманітних форм дискримінації, спрямованої проти них як жінок, жінки та дівчата в сільській місцевості часто страждають від множинної дискримінації через такі фактори як місце проживання, вік, інвалідність, переміщення, етнічна приналежність та ін. Вони значною мірою виключені з політичного та громадського життя. Їхніми потребами та правами нехтують у процесах реформ, а також відновлення та встановлення миру.

На початковому етапі Проекту буде проведено оцінку вразливості з метою визначення основних чинників, які впливають на вразливість, та мають бути враховані для зменшення нерівності. Програма також підтримуватиме запровадження підходу до планування та бюджетування,  що враховує специфіку конфлікту та ґендерні аспекти. Крім цього, підтримуватиметься  інтеграція питань, пов’язаних із попередженням та реагуванням на ґендерно обумовлене насильство, до процесів децентралізації на місцях шляхом підвищення обізнаності. Використовуючи методологію мобілізації громад та надання малих грантів, програма посилюватиме спроможність та лідерські навички  мобілізованих жінок для їх участі у місцевих процесах планування, розвитку та прийняття рішень щодо безпеки в громаді. Проект триває з січня 2019 по грудень 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь