Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

УРОЧИСТІ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ ВІДБУЛИСЬ У ГРОМАДІ

Дата: 18.02.2019 11:08
Кількість переглядів: 774

Фото без опису

Урочистий захід, присвячений вшануванню учасників бойових дій на території інших держав, відбувся в Олександрівці за участю керівництва громади та району, Народного депутата України Олега Недави, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, воїнів-інтернаціоналістів, трудових колективів, учнівської молоді, ветеранських організацій та громадськості.

Фото без опису       Фото без опису     Фото без опису

Головними учасниками святкової та водночас трагічної події – 30-річчя Дня виводу радянських військ з Афганістану стали воїни-інтернаціоналісти – ті, хто у дев’ятнадцять років віч-на-віч зустрілися з жорстокою війною, дивилися в обличчя смерті… Вони приїхали з найближчими людьми, які чекали, вірили, молилися, сивіли не за строком та чекали на радісні вісті.

Фото без опису    Фото без опису

«З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але священною є пам’ять про Ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя, - звернулася з вітальним словом до присутнії селищний голова Людмила Борисевич. - Від імені громади щиро дякую кожному з вас за патріотизм, благородство, примноження кращих військових традицій!»

Фото без опису     Фото без опису

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з афганського пекла, та тих, хто загинув уже у мирний час. Було поіменно названо всіх уродженців Олександрівщини, які загинули в Афганістані та пропали без вісти.

Зі словами вдячності та шани до присутніх воїнів-інтернаціоналістів звернувся Народний депутат України Олег Недава. Він наголосив на тому, що вони є прикладом героїзму та мужності для тих, хто сьогодні боронить кордони України.

Болем у серці відгукувались у присутніх слова пісень, які виконали ветерани афганської війни Сергій Комарницький та Євген Бобровський та працівники відділу культури, розвитку туризму та краєзнавства селищної ради. Кожним словом, кожним акордом вони торкалися струн душі, які віддзеркалювалися у блиску сліз на очах.

Під час заходу воїнів-інтернаціоналістів від селищної ради та райдержадміністрації нагородили почесними медалями «30 років виведення військ з Афганістану» та вручили їм форму. «Нехай вона нагадує вам про вашу молодість», - вітаючи ветеранів, зазначила селищний голова.

Фото без опису   Фото без опису  

Хвилиною мовчання вшанувати пам'ять тих, хто віддали своє життя в запеклих боях, у кого Афганістан забрав не тільки молодість, а й життя. 45 юнаків нашого району взяли участь у цій неоголошеній війні, четверо з них не повернулися до рідних домівок.

Завершився захід урочистим покладанням квітів до пам’ятного знаку воїнам Афганістану, де бойові товарищі вкотре пригадали страшні події, які відібрали життя трьох юних хлопців Олександрівщини.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь