A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ГРОМАДА ОТРИМАЄ КОШТИ НА ПРИДБАННЯ СПЕЦТЕХНІКИ ТА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК ТЕРИТОРІЙ

Дата: 12.02.2019 10:16
Кількість переглядів: 958

 Фото без опису

Засідання 14 позачергової сесії селищної ради провела селищний голова Людмила Борисевич. На розгляд депутатів було винесено 17 питань порядку денного, основні з яких – про затвердження додаткових угод між селищною та районною радами, а також про внесення змін та доповнень в рішення селищної ради від 22 грудня 2018 року «Про селищний  бюджет на 2019 рік».

Під час позачергового засідання депутати розглянули та затвердили договори між Олександрівською селищною та районною радами, які передбачають міжбюджетні трансферти у сфері соціального захисту населення. Територіальний центр соціального обслуговування, який було створено в селищній раді, буде обслуговувати також мешканців п’яти сільських рад, що оне увійшли до громади. Згідно договору, кошти на їх обслуговування виділятимуться з районного бюджету. Олександрівська селищна рада, зі свого боку, фінансуватиме соціальні заходи Управління праці та соціального захисту населення, а саме грошову компенсацію мешканцям громади, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, хворим,  які не здатні до самообслуговування.

Про затвердження додаткових угод з районною радою доповіла начальник фінансового управління Світлана Шаповалова. Угодами передбачено кошти обласної субвенції на природоохоронні заходи (озеленення території амбулаторії сімейної медицини у с. Михайлівка) та соціально-економічний розвиток (придбання контейнерів для збору ТПВ).

Фото без опису

Важливою подією для громади буде отримання державної субвенції на соціально-економічний розвиток території, а саме на придбання спецтехніки. Кошти було виділено минулого року, але через те, що селищна рада перейшла на прямі бюджетні відносини з держбюджетом лише з 1 січня 2019 року, їх було направлено до районного бюджету. І вже сьогодні триває процес передачі субвенції селищній раді районом, шляхом змін та доповнень до рішення сесії «Про селищний бюджет на 2019 рік».

Також, депутати селищної ради розглянули ряд земельних питань, по яким прийнято відповідні рішення.

В питанні «Різне» порядку денного обговорили культурно-масові заходи, що відбудуться у березні на території громади. Депутат селищної ради Володимир Левченко виступив з пропозицією переглянути рішення про обмеження продажу спиртних напоїв та збільшити час дозволу на одну годину. Селищний голова наголосила, що иитання буде винесено на наступну сесію, під час його розгляду обов’язково враховуватиметься думка населення та коментар правоохоронних органів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь