A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРОЕКТИ РОЗВИТКУ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ РАДИ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

Дата: 30.01.2019 14:21
Кількість переглядів: 723

Фото без опису

Перше засідання Ради регіонального розвитку при Олександрівській селищній раді відбулось 29 січня в приміщенні школи мистецтв. Провела нараду селищний голова Людмила Борисевич.

На засіданні були присутні начальники і спеціалісти відділів та управлінь Олександрівської селищної ради, виконуючі обов’язки старост населених пунктів, голови постійних депутатських комісій, директори закладів освіти та завідуючі дошкільними навчальними закладами, керівники закладів культури та активні громадські діячі  Олександрівської ОТГ.

Відкриваючи засідання ради  регіонального розвитку, селищний голова Людмила Борисевич наголосила, що у листопаді 2018 року в Києві відбулося засідання Ради регіонального розвитку за участі керівництва країни, на якому відбулося обговорення глобальних інфраструктурних проектів і планів розвитку України. «Президент Петро Порошенко доручив головам обласних та районних держадміністрацій завданкерівництву територій на місцях розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад. Саме тому, сьогодні ми маємо чудову нагоду обговорити перспективні плани розвитку Олександрівської громади на найближчі три роки», - зосередила увагу присутніх очільник громади. Селищний голова підкреслила, що розробка Стратегії розвитку для території громади є одним із першочергових завдань, адже лише маючи чіткий план того, як має розбудовуватися та розвиватися ОТГ, можна очікувати на гарні результати.

Члени Ради зосередили увагу на питаннях щодо підвищення якості й доступності освітніх послуг. Про особливості розвитку освітньої галузі в громаді розповіла начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ірина Седлецька. Вона провела детальний аналіз кожного навчального закладу з урахуванням демографічних та економічних показників та висвітлила питання освіти Олександрівщини на шляху до реформування. Свою думку про реорганізацію та оптимізацію шкіл висловили директори навчальних закладів, вони наголосили, що за основу в цьому процесі необхідно взяти дитину та її потреби, головна з яких – отримання якісної конкурентоспроможної освіти.

Фото без опису

Фото без опису

Також обговорили напрямки розвитку молодіжної політики та спорту Олександрівської ОТГ, звітували про хід виконання проектів будівництва двох молодіжних центрів та футбольних міні-полів зі штучним покриттям. Важливим питанням стала робота комунальної установи «Спорт для всіх».  В.о. старости Ігор Гойко поділився досвідом організації спортивного дозвілля дорослого населення, облаштування тренажерної зали та залучення усіх верств населення до занять спортом.

Про реформування галузі культури доповів начальник відділу культури, розвитку туризму та краєзнавства Олександр Філонов. Він продемонстрував присутнім дорожню карту реформи галузі на 2019-2021 роки, стан закладів, проблеми та шляхи їх вирішення. З присутніми обговорили доцільність реорганізації клубів та бібліотек в культурно-інформаційні центри, та поповнення спец рахунків закладів шляхом надання платних послуг.

Одним із важливих питань, на якому зосередили увагу, став розвиток туристичної сфери, розробка туристичних маршрутів на території громади, створення етнографічної садиби «Казак Бакай» у с. Некременне.

Відділ економіки, інвестицій та регуляторної політики презентував перелік проектів  соціально-економічного розвитку населених пунктів громади на 3 роки, які стануть основою Перспективного плану розвитку територій Олександрівської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки за рахунок усіх можливих джерел фінансування. Проекти розвитку інфраструктури розглянули в розрізі кожного старостинського округу.

Спрямувати роботу відділів та управлінь Олександрівської селищної ради на виконання програми  соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади та галузевих програм.

За результатами засідання Ради було вирішено відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту розробити та подати на розгляд Ради регіонального розвитку модель освітнього осередку об’єднаної  громади, відділу культури   -  мережу закладів культури. Також, вирішили затвердити перелік пріоритетних проектів з розбудови місцевої інфраструктури, включених до перспективних планів розвитку Олександрівської ОТГ на 2019-2021 роки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь