A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ ОБ’ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

Дата: 15.08.2017 14:17
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

Під керівництвом селищного голови Людмили Борисевич 14 серпня 2017 року  відбулась нарада робочої групи з питань добровільного об’єднання териоріальних громад. У засіданні взяли участь експерти Донецької агенції регіонального розвитку, заступник голови районної

ради, голови сільських рад, начальники відділу освіти та відділу культури і туризму РДА. Головні питання, що були розглянуті – це фінансова спроможність Олександрівської об’єднаної територіальної громади та перспективний план її розвитку на наступні 10 років.

Відкрила засідання голова Олександрівської селищної ради Людмила Борисевич. Вона доповіла про участь у обласній нараді з питань ДОГ, що відбулась 11 серпня у місті Краматорську. Під час наради піднімалися питання наповнюваності бюджету майбутньої громади Олександрівщини, створення робочих місць, побудова нової європейської інфраструктури, транспортних розв’язок та конкурентоздатних підприємств. Людмила Борисевич наголосила на тому, що основна задача органів місцевого самоврядування в процесі об’єднання територіальних громад – це створення позитивного клімату для малого та середнього бізнесу, розвиток інфраструктури, підтримка підприємницької ініціативи мешканців, організація якісного освітнього та культурного простору на території громади.

Під час наради члени робочої групи обговорювали питання дефіциту бюджету Олександрівської об’єднаної територіальної громади. Особливу увагу звернули на освіту та культуру, шляхи покращення надання культурних та освітніх послуг, оптимізацію цих важливих галузей. Про стан клубних та бібліотечних закладів на території Олександрівського району доповіла начальник відділу культури і туризму Олена Гончарова. Вона запевнила, що найближчим часом буде зроблено детальний аналіз кадрів  та матеріально-технічної бази галузі.

Питання оптимізації освіти та будівництво опорної школи на території громади обговорили разом із начальником відділу освіти Наталею Доценко. Члени робочої групи наголосили на підвищенні якості дошкільної, загальної та позашкільної освіти дітей Олександрівської об’єднаної громади.

Разом з експертною групою Донецької агенції регіонального розвитку, голови сільських та селищної ради розглянули перспективні шляхи формування економічно спроможної та самостійної громади. Значну увагу приділили питанню енергоефективності та витратам енергоресурсів. Селищний голова Людмила Борисевич прийняла пропозицію про введення системи енергомоніторингу на території селищної ради та внесла пропозицію щодо подальшої співпраці з Донецькою агенцією регіонального розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь