A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОН ВІДНЕСЕНИЙ ДО КРАМАТОРСЬКОГО ГОСПІТАЛЬНОГО ОКРУГУ

Дата: 03.01.2018 13:08
Кількість переглядів: 528

Фото без опису

Донецьку область поділили на шість госпітальних округів. Тепер в рамках реформування системи охорони здоров'я, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 27 грудня 2017 р № 995-р, з'явиться Краматорський, Волноваський, Маріупольський, Слов'янський, Покровський і Бахмутський госпітальні округи. Інформація про це з'явилася на сайті Департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації.

Створення госпітальних округів передбачає медична реформа. У центрі кожного округу з'явиться багатопрофільна лікарня, де будуть надаватися медпослуги першого і другого рівнів. За фактом вони створюються для того, щоб громадянам спростити отримання медичних послуг.

Одним з найбільш великих стане Краматорський округ, до нього увійдуть лікувальні установи Краматорська, Дружківки, Торецьку, Костянтинівки, Костянтинівського та Олександрійського районів, Шахівської ОТГ (Добропільський район) та Андріївська громада (Слов'янський район).

Основні вимоги від МОЗ до створення цих округів: центр округу - місто з населенням мінімум 40 тисяч осіб, шлях до нього з будь-якої точки повинен займати максимум 60 хвилин, лікарня нового типу повинна обслуговувати мінімум 120 тисяч пацієнтів «по первинці» і не менш 200 - другого рівня.

- Формування кордонів округу - це тільки перший етап. Наступний - створення госпітальних рад з представників тих міст і сіл, хто є в рамках округу. Ця рада і буде вирішувати долю розвитку округу, - коментує директор обласного департаменту охорони здоров'я Юрій Узун. - У центрі кожного повинна з'явитися багатопрофільна лікарня або лікарня інтенсивного лікування, де кожен зможе отримати екстрену медичну допомогу і весь спектр медпослуг. По факту це щось типу обласного лікувального закладу. Тільки таких лікарень в регіоні має бути кілька


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь