A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ЗВІТ ГОЛОВИ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА 2017 РІК

Дата: 05.02.2018 11:50
Кількість переглядів: 776

Фото без опису

 

Позаду рік нашої з вами спільної праці. А тому, я хочу підвести підсумки та прозвітувати перед вами про зроблену роботу, про те, що залишилось невиконаним, на чому варто зосередити увагу у наступні роки.

Наша робота будувалася виходячи з вимог та повноважень, наданих  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», і спрямовувалась вона на вирішення таких основних напрямів: поповнення та виконання селищного бюджету, забезпечення роботи комунального господарства, покращення благоустрою, забезпечення належного функціонування закладів освіти, культури, спорту, та інше.

 

 Сучасність населених пунктів селищної ради.

Смт Олександрівка є районним центром Олександрівського району Донецької області в ньому розташовані Олександрівська селищна рада, Олександрівська районна рада, Олександрівська районна державна адміністрація, правоохоронні органи,  навчальні шкільні та дошкільні заклади, заклади торгівлі, охорони здоровя,  державні та комунальні установи і організації, підприємства транспорту, зв’язку, енергетики, переробні підприємства та інші.

Дата створення населеного пункту – 1762 рік

Населення - 5719 чоловік

Кількість житлових будинків – 1588

Кількість дворів з присадибними ділянками – 768

Кількість вулиць та провулків – 34

Кількість адміністративних будівель – 14

Кількість підприємств, установ та організацій – 55

Кількість торгівельних точок – 48

Кількість об’єктів соціальної сфери - 10

Протяжність доріг з твердим покриттям – 18,6 км

Кількість світоточок – 1365 шт.

Житловий фонд селища Олександрівка обслуговує Олександрівське житлово-комунальне підприємство.

Село Петрівка Перша розташоване на південному заході від смт Олександрівка на відстані до 2-х км . Чисельність населення в ньому 456 чоловік, кількість дворів з присадибними ділянками -180. Площа села складає 72 га, в тому числі сільгоспугідь - 59 га. Працездатне населення села працює на підприємствах і установах, які розташовані в смт Олександрівка та на шахтах району. На території села знаходиться 2 торгівельні точки змішаної торгівлі. Є також приміщення сільської бібліотеки-клубу, будується спортивний майданчик із штучним покриттям.

Село Новополтавка розташоване також на південному заході від райцентру на відстані 5 км. Чисельність населення 332 чоловіка, кількість дворів з присадибними ділянками - 151. Площа села складає 104 га, в тому числі сільгоспугідь - 75 га. Мешканці даного населеного пункту займаються веденням домашнього господарства. На території села функціонує приватне кафе та магазин, в селі працює сільська бібліотека та фельдшерсько - акушерський пункт.

Село Софіївка розташоване на відстані 4 км на захід від смт Олександрівка. Чисельність населення в ньому - 225 чоловік, кількість дворів – 128. Площа села складає - 72 га, в тому числі сільгоспугідь - 56 га. На території села є сільська бібліотека, приватний магазин змішаної торгівлі. Біля села розташоване приватне переробне підприємство масло цех, побутовий магазин та магазин сільськогосподарських запчастин в яких працують мешканці села.

Село Левадне розташоване в 8 км на південний захід від смт Олександрівка. Чисельність населення в 184 чоловіка, кількість дворів з присадибними ділянками 109, площа села - 116 га, в тому числі сільськогосподарських угідь - 96 га. В селі функціонує приватний магазин. Населення в цілому займається землеробством, веденням домашнього господарства.

Село Надеждівка розташоване в північно - східній частині від смт Олександрівка на відстані  6 км. Чисельність населення – 51 чоловік, всі пенсійного віку, 45 дворів з них понад 15 – індивідуальні садові будинки. В селі працює переробне підприємство з переробки соняшника, маслоцех.

Село Дмитро - Дар’їка розташоване на відстані 10 км на північ від смт Олександрівка. Чисельність населення - 211 чоловік, дворів з присадибними ділянками - 118. Площа села - 92 га, в тому числі сільськогосподарських угідь - 75 га. Це центральна садиба ТОВ ”Колос”. Працездатне населення працює в ТОВ”Колос”, та займається особистим селянським господарством, на території села розташована загальноосвітня Дмиро - Дар’ївська школа в якій навчається 42 учня, та ДНЗ «Руавичка» де виховується 22 дитини.

Село Варварівка розташоване в північній частині від смт Олександрівка на відстані 12 км. Чисельність населення - 265 чоловік. Кількість дворів -118. Площа села -92,0 га в тому числі сільськогосподарських угідь - 75 га. Наслення села переважно займається особистим селянським господарством.

В селі два приватних магазина, сільський будинок дозвілля.

Організаційна робота.

Зупинюсь на організаційній роботі селищної ради, депутатського корпусу, виконкому. Весь час ми намагалися якомога повніше та ефективніше виконувати свої обов’язки, діяти послідовно, зосереджено, в першу чергу враховуючи інтереси населення.

Під час сесій, на засіданнях виконкому, постійних комісій проводилась велика робота з надзвичайно широкого кола життєвих питань. Проводилась вона також і безпосередньо мною, кожним депутатом на своїх округах.

Депутати селищної ради, представляючи інтереси населення, виявляють активну позицію з реалізації суспільних питань. Нинішній депутатський корпус складає 22 депутатів. Робота депутатського корпусу – це перш за все сесійна діяльність.

Протягом звітного періоду відбулося 13 сесій ради. Прийнято 394 рішення, з них 16 – питання бюджету, 18 – про селищні програми та їх виконання, 7 – щодо комунальної власності, 1 – з питань місцевих податків, 261 – стосовно регулювання земельних питань, 2 – кадрових питань, 28 – інші.

Практично всі питання, які розглядались на сесіях,  попередньо обговорювались на  засіданнях постійних комісій. Селищною радою утворено 4 постійні комісії, які діють за дорученням ради або з власної ініціативи: з питань бюджету, фінансів, соціально –енономічного та культурного розвитку; з питань навколишнього середовища, сільського господарства з земельних питань та житлово-комунального господарства; з питань депутатської діяльності, дотримання законності, охорони прав і свободи; з питань освіти, охорони здоровя, культури, соціального захисту населення. На своїх засіданнях комісії готують та вивчають проекти програм, бюджету, звітів, питання життєдіяльності селищної ради. Все це вносять на розгляд ради, готують висновки та рекомендації, здійснюють контроль за виконанням рішень ради.

У розв’язанні питань життєдіяльності селища, координуючою ланкою  в роботі установ, організацій і підприємств селища у міжсесійний період був виконавчий комітет. Згідно із затвердженим планом роботи він працював у складі 11 чоловік .

 За звітний період проведено 11 засідань виконкому, прийнято 87 рішень. Розглядались поточні питання, подання підприємств, установ, організацій, заяви громадян.  Для підготовки питань на розгляд виконкому створювались робочі групи, до яких входили працівники апарату селищної ради,  керівники служб району.

Доречно сказати, що активно працює і адміністративна комісія селищної ради. Нею було розглянуто 5 протоколів про адмін. порушення: , 3 - порушення вимог правил додержання громадського порядку в населених пунктах, 1 - завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, 1- порушення правил у сфері благоустрою.  Порушники сплатили 2386 грн. штрафів до селищного бюджету.

Виконком селищної ради відповідно до діючого законодавства України є органом опіки і піклування. Станом на 01.01.2018 на обліку  дітей-сиріт та дітей, які залишились без батьківського піклування, у селищній раді перебуває 11 дітей, з них 9 дітей влаштовано у сім’ї опікунів, піклувальників, 2 – у прийомні сім’ї району.

.Селищна рада постійно працює із зверненнями громадян. За звітний період у селищного голови побувало 190 громадян. З них, 190 питання громадянам вирішені відповідними спеціалістами.

Всього до селищної ради надійшло 589 звернень, різноманітного характеру. Всі вони розглянуті у визначений термін.  Найчастіше порушуються питання  соціального захисту (матеріальна допомога  учасникам АТО,  громадянам на лікування); комунального господарства (ремонт дорожнього покриття  та освітлення вулиць);  і земельних відносин (надання  земельних ділянок у власність та користування, надання дозволів на розробку та затвердження технічної документації) тощо.

За звітний період спеціалістами селищної ради видано близько 2391 різноманітних довідок громадянам. Зареєстровано та знято з місця реєстрації  559 громадян.

 Земельні відносини.

Земля є основним національним богатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується державою, набувається та реалізується на підставі Конституції України, Земельного кодексу України, а також інших законів, що видаються відповіднр до них. Земля в Україні може перебувати у приватній, комунальній та державній власності. Земельні відносини  це суспільні відносини щодо володіння і користування землею, які регулються Конституцією України, Земельним кодеком Україним та іншими законами, що видаються відповідно до них. Використання землі в Україні є платним, об’єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю – одне з основних джерел надходження коштів до селищного бюджету. За звітний період до бюджету селищної ради надійшло 4791,1 тис.грн. від плати за оренду земельних ділянок та земельного податку.

Зараз проводиться робота  з фізичними та юридичними  особами по легалізації їх користування земельними ділянками та оформленню ними правовстановлюючих документів.

Всі звернення громадян з питань земельного законодавства вирішуються оперативно та кваліфіковано, видано  понад 1500 довідок про наявність земельних ділянок для пред’явлення у відповідні  служби: на отримання допомоги по народженню дитини, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, одиноким матерям та громадянам для постановки на облік до районного центру зайнятості,  отримання твердого палива (вугілля) та інших цілей. За звітний період на сесіях селищної ради розглянуто 261 звернення фізичних та юридичних осіб стосовно оформлення права на володіння чи користування землею.

            В селищній раді створена постійна комісія селищної ради з питань  навколишнього середовища, сільського господарства з земельних питань та житлово-комунального господарства (голова комісії – Гончаров Петро Степанович). При підготовці рішень селищної ради із питань земельних відносин пріоритетними напрямками діяльності комісії є виконання  вимог Земельного кодексу України, Законів України  «Про землеустрій», «Про державний земельний кадастр», «Про місцеве самоврядування». Комісією розглянуті проекти рішення про надання дозволів на розробку проектної документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та користування фізичним та юридичним особам, дозволів на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності, рішення про затвердження проектної документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та користування фізичним та юридичним особам, затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок та передачу земельних ділянок у власність громадянам. Питання що розглядалися постійною комісією селищної ради  у сфері земельних відносин  пов’язані із виконанням програмних заходів програми соціального-економічного розвитку Олександрівської селищної ради  таких,  як передача земельних ділянок громадянам для обслуговування житлового будинку та господарських будівель, для ведення особистого селянського господарства, інвентаризація земель комунальної власності не сільськогосподарського призначення та інше.

Комісією із самоврядного контролю за використанням та охороною земель у 2017 році було проведено 83 перевірки з дотримання вимог земельного законодавства в результаті було виявлено 10 порушень таких, як самовільне зайняття земельних ділянок, використання не за цільовим призначенням земельних ділянок. Метеріали перевірок були надані до Олександрівського відділу Костянтинівської  місцевої прокуратури, винні особи були притягнуті до адміністративної відповідальності та оштрафовані на суму 173,798 тис. грн., кошти від сплати штрафів поступили до бюджету селищної ради.

 

Бюджет селища.

Доходи  загального  фонду  селищного  бюджету  за  2017 рік виконано  в  сумі  9789 тис.грн., що становить 100,61 відсотки до уточнених  показників    визначених на поточний рік або 95,3 відсотків від фактичних надходжень за 2016 рік. Понадпланові надходження склали 59,6 тис.грн.

          Офіційні трансферти   отримано  в  розмірі 1692,4 тис.грн.  або 100,00 відсотків  до планових  показників на поточний рік.

          Власні доходи загального фонду селищного  бюджету ( без урахування трансфертів )  виконано в сумі  8096,6 тис.грн., що становить  100,74 відсотків до уточненого плану  на  2017 рік.

 Виконання доходної частини бюджету в розрізі надходжень::

  • Акцизний податок –    408,6 тис.грн. – 132,3%;
  • податок на нерухоме майно – 54,2 тис.грн. – 368,7%;
  • земельний податок – 4791,1 тис.грн. – 98,1%;
  • надходження від орендної плати – 101,0 тис.грн. 84,21%;
  • державне мито – 45,3 тис.грн.- 85,5%;
  • єдиний податок з юр.ос. – 246,4 тис. грн.- 89,27%;
  • єдиний податок з фіз. ос. – 1023,9 тис. грн -108,28%;
  • єдиний податок з сільгосподарств (фіксований) - 951,6 тис.грн. – 77,38%;
  • адміністративні послуги – 290,8 тис.грн.- 484,65%;
  • за оренду водних об’єктів – 0,4 тис.грн. – 100,0%;
  • інші надходження – 180,9 тис.грн.- 119,86%.

Надходження спеціального фонду становлять – 205,7 тис.грн.

      Джерелами надходжень спеціального фонду є:

  • плата за послуги (батьківська плата) – 109,9 тис.грн.
  • екологічний податок – 45,9 тис.грн.
  • інші надходження – 49,9 тис.грн.

Видаткову частину селищного бюджету виконано в обсязі 11206,2 тис.грн.. Видатки по загальному фонду  виконано в обсязі  6822,8 тис.грн. або 98,22 % уточнених планових призначень звітного періоду  в тому числі:

  • 0170 Органи місцевого самоврядування – 1772,5 тис.грн. (або 98,73%)
  • 1010 Дитячі дошкільні заклади 1619,7 тис.грн. (або 98,22%)
  • 4090 Будинки дозвілля – 197,8 тис.грн. (або 98,75%)
  • 6060 Благоустрій міст, сіл, селищ – 2465,7 тис.грн. (або 97,66%)
  • 3400 Інші видатки на соц..захист населення – 17,5 тис.грн. (або 100,00%)
  • 4200 Інші культурно-освітні заклади та заходи – 537,9 тис.грн. (або 99,99%)
  • 3201 Інші вилатки – 2,000 тис.грн. (або 100,0%)
  • 8700 Інші дотації – 161,0 тис.грн.  (або 100,00%)
  • 7310 Заходи з землеустрію – 48,8 тис.грн. ( або 82,66%)

Видатки спеціального фонду виконано в обсязі – 4383,4 тис.грн. (або 92,3%)

 Фінансування проведено у наступних розмірах:

  • 1010 Дитячі дошкільні заклади (батьківська плата) – 123,3 тис.грн. (або 74,8%)
  • Капітальні вкладення – 4260,1 тис.грн. (або 95,72%)

         Рівень сплати  за поточне споживання  енергоносіїв за   2017 рік  був стовідсотковий або 570,4 тис.грн, не допускалося утворення кредиторської заборгованості.

         Протягом звітного періоду  видатки на соціально - захищені статті були повністю забезпечені плановими призначеннями та фінансовим ресурсом.

Отже, протягом звітного періоду на території селищної ради зберігалися позитивні тенденції соціально-економічного зростання. Забезпечено виконання запланованих обсягів по всіх дохідних джерелах загального фонду.

Слід акцентувати увагу на тому, що є багато невирішених проблем, які пов'язані з недосконалістю бюджетного, податкового, тендерного законодавства. Вони стримують соціально-економічний розвиток селищної ради.

На належному рівні вдається утримувати мережу дошкільних навчальних закладів: на території селищної ради іх нараховується 1. У дошкільних закладах селищної ради станом на 01.01.2018р. виховується 113 дітлахів, їм забезпечене  належне харчування та утримання, вартість харчування 1 дня коштує 15,67 грн.

На харчування дітей у ДНЗ за  2017 рік витрачено – 123,3 тис.грн..

Відповідно до чинного законодавства оплата за дошкільний навчальний заклад становила 70% - батьківська плата, та 30% - селищний бюджет. В дошкільних навчальних закладах діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-чорнобильці, діти з малозабезпечених сімей харчуються безкоштовно.

Соціально-економічний розвиток селища.

28 лютого 2017 року 15 сесією селищної ради VII скликання під № 7/271 була затверджена «Програма соціально-економічного розвитку селища на 2017 рік». За звітний період в селищній раді успішно втілено 11 проектів. В тому числі:

3 проекти здійснювалися завдяки залученню коштів в сумі 2,469,7 тис.грн.з Державного бюджету, а саме «Капітальний ремонт покрівлі по вул. Центральна буд. № 78, вул. Самарська буд. № 7 загальна вартість проектів 973,8 тис.грн.  та «Реконструкція внутрішніх інженерних систем електропостачання житлових будинків по вул. Донецька № 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 15А, 16, вул. Самарська: № 1, 2, 3, 7, 15, 23; вул. Першотравнева: № 4; вул. Абрикосова: № 46; вул. Центральна: № 78; площа Олександра Невського: буд. № 2 в смт Олександрівка» загальна вартість проекту 1495,9 тис.грн..

2 проекти здійснювалися за власні кошти селищної ради, а саме: «Капітальний ремонт покрівлі по вул. Донецька буд. № 8» загальна вартість проекту 823,3 тис.грн. та капітальний ремонт парку «Центральний» загальна вартість проекту 2170,0 тис.грн..

1 проект реконструкція автодороги по вул. Шкільній на ділянці від кладовища до вул. Центральна в смт Олександрівка,  вартість проекту 571,6 тис.грн..

Термомодернізація дитячого навчального закладу «Журавка» (покрівля з утепленням горища та утеплення зовнішніх стін будівлі, котельні). Головним розпорядником коштів визначено – Департамент освіти і науки облдержадміністрації, загальна вартість проекту 3500,0 тис.грн..

Станом на 01 січня 2018 року проект термомодернізація дитячого навчального закладу «Журавка» смт Олександрівка «Реконструкція системи теплопостачання з улаштуванням твердопаливної котельні в існуючій окремо розташованій будівлі» знаходяться в стадії реалізації.

2 проекти капітальний ремонт парку «Ювілейний» вартість 13609,4 тис.грн., виготовлення проектно-кошторисної документації «Будівництво сміттєсортувальної станції» на 24 робочі місця – очікувана вартість проекту складає 50000,0 тис.грн. розпорядником коштів яких є – департамент екології облдержадміністрації.

На базі будівлі Дмитро – Дар’євської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів виділено 3 класи у яких ведеться капітальний ремонт відповідно до проекту «Юнісеф», для повноцінного функціонування дитячого навчального закладу «Рукавичка».

Також в стадії реалізації будівництво спортивного майданчика для гри в міні - футбол «штучна трава», за адресою: с. Петрівка Перша, загальна вартість якого складає . 1818,9 тис.грн., в тому числі власні кошти 470,0 тис.грн.

 Загальна сума названих проектів склала  24962,9 тис. гривень.

          Виконання Програми взаємопов’язане із виконанням бюджету селища. Наявні ресурси бюджету селища 2017 року спрямовувались на поточні видатки та ремонти об’єктів комунальної власності селища. Звичайно, не всі наші плани і задуми були реалізовані, але ми намагались виконати всі накреслені плани щодо розвитку території.

 

Освіта.

Одним із важливих питань у роботі селищної ради є виховання підростаючого покоління. На території селищної ради  працює   6 закладів освіти, в тому числі:

2 загальноосвітніх школи в яких навчається 483 учні.

- 1 дитячий садок, в якому виховується 113 дітей. У 2017 році охоплення дітей п’ятирічного віку дошкільною освітою становить 80 %;

- аграрний ліцей, в якому навчається 158 учнів, що на 22,0 % меньше рівня минулого року;

- центр позашкільної роботи дітей та юнацтва, в якому функціонує 29 гуртків, заняття в яких відвідують 435 вихованців;

- дитячо – юнацька спортивна школа "Колосок", у якій займаються спортом 186 вихованці.

  1. На належному рівні вдається утримувати дошкільний навчальний заклад. У дошкільних закладах селищної ради виховується 113 дітлахів, їм забезпечене належне харчування та утримання, вартість харчування 1 дня коштує - 15,67 грн.
  2. Відповідно до чинного законодавства оплата за дошкільний навчальний заклад становила 70% - батьківська плата, та 30% - селищний бюджет.

          Рішенням Олександрівської селищної ради від 08 червня 2016 року № 7/6-113 «Про клопотання перед Олександрівської районною радою про надання згоди на прийняття Дмитро-Дар’ївського дошкільного навчального закладу «Рукавичка» до спільної власності територіальних громад сіл, селища, яка знаходиться в управлінні районної ради» вирішено: реорганізувати Дмитро-Дар’ївський комунальний дошкільний навчальний заклад дитячий садок «Рукавичка» Олександрівської районної ради Донецької області шляхом приєднання до Дмитро-Дар’ївської загальноосвітньої школи I – II ступенів Олександрівської районної ради Донецької області у Дмитро-Дар’ївський навчально – виховний комплекс «загально освітня школа I – II ступенів – дитячий садок» Олександрівської ради Донецької області.

          Проводиться завершення термомодернізації (дитячого навчального закладу «Журавка» смт Олександрівка, Олександрвського району Донецької області ( ремонт з утепленням покрівлі, реконструкція системи теплопостачання з улаштуванням твердопаливної котельні в існуючій окремо розташованій будівлі ), згідно кошторисного розрахунку вартість робіт склала 3850,00тис.грн., з них - 350,00 тис. грн. це  кошти бюджету селищної ради  та 3150,0 тис. грн. кошти обласного бюджету.

Селищна рада сплачує 30% витрат на харчування у дошкільних закладах, за звітний період витрачено -  123,3 тис грн. Вирішено питання щодо зменшення або звільнення від батьківської плати за харчування дітей пільгових категорій – багатодітні  7 дітей -50%, малозабезпечені 2 дітей на 100%, діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-чорнобильці, діти з малозабезпечених сімей харчуються безкоштовно

Для розвитку матеріально-технічної бази дошкільних закладів було використано 1619,7 тис. грн..

 За звітний період на фінансування дошкільних закладів  селищною радою було виділено  – 1619,7 тис.грн.

Освітлення населених пунктів селищної ради.

На територій селищної ради за звітний період встановлено та замінено по вуличному освітленю 3 вуличних фонаря, замінено 469 енергозберігаючих ламп, виконана  реконструкція внутрішніх силових інженерних систем електропостачання житлових будинків по вул. Донецька № 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 15А, 16, вул. Самарська: № 1, 2, 3, 7, 15, 23; вул. Першотравнева: № 4; вул. Абрикосова: № 46; вул. Центральна: № 78; площа Олександра Невського: буд. № 2 в смт Олександрівка на загальну суму - 1495,987 тис.грн.. Для економії електроенергії було придбано таймер добовий на суму – 12,8 тис.грн. Ведеться робота в напрямку освітлення пішохідних переходів через залізничну колію.

Вуличні шляхи селищної ради.

Важливим питанням у роботі ради є утримання вуличних шляхів в належному стані .  

 За звітний період було проведено  капітальний ремонт дороги по вулиці Шкільна, на суму – 571,588 тис. грн.,  поточний  ямковий ремонт вулиць, Травнева сума – 6,1 тис.грн., пл.О.Невського  сума – 8,8 тис.грн., Центральна – 19,3 тис.грн..

З метою покращення якості ремонту вуличних доріг було складено договір з ДП «Донецький облавтодор» ВАТ «ДАК Автомобільні дороги України» філія «Автодор № 7».

Усім відомо в якому аварійному стані знаходиться дорожній міст дороги Олександрівка – Краматорськ через залізничну колію, для того щоб покращити пішохідне сполучення селищною радою було заасфальтовано та встановлено переходи через колію, виконання робіт склало  – 57,2 тис.грн. Для безпеки дорожнього руху по селищу, було придбано та встановлено 11 дорожніх знаків  на суму -5,3 тис. грн..

 Озеленення парків та скверів .

За кошти селищної радии для озеленення селища було закуплено 79 штук дерев та кущів на суму 13,9  тис грн., квітів 690 штук на суму 32,1 тис.грн., їх висадили в парках: «Ювілейний», «Центральний»,  та на прилеглих територіях селищної ради. Придбано і встановлено квітковий декор в кількост 2 штук на суму – 16,0 тис.грн.  

            За рахунок власних коштів на території ради проведено капітальний ремонт парку «Центральний» на суму 2,170 тис.грн. За рахунок коштів обласного фонду тривають роботи з реконструкції парку «Ювілейний» загальна вартість робочого проекту, якого складає 13609,4 тис.грн.. З метою озеленення парку «Центральний» було завезено майже 500 тон землі, придбано травосуміш «Парк-еліт» в кількості 405 кг. Зелені насадження поливалися в літній період, до поливу залучалися робітники благоустрію.

Благоустрій .

Для вирішення проблем чистоти та охайності сіл та селища,  виконкомом селищної ради щорічно затверджуються заходи по благоустрою території. При проведенні цих заходів залучаються трудові колективи підприємств, організацій, установ, шкіл, громадяни, направлені на відбування покарання у вигляді виправних робіт за рішенням районного суду.

Працівниками селищної ради з благоустрою у 2017 році виконано значний обсяг робіт:

 - постійне викошування трави на узбіччі доріг, у парках, на дитячих майданчиках, автобусних зупинках;

- очистка від сміття, бур’яну та чагарників дев’ятьох  кладовищ селищної ради;

- на проведення розчистки  стихійних сміттєзвалищ селищної ради витрачено 37,0 тис.грн.  Виготовлено 20 табличок «вивезення сміття суворо заборонено». Рішенням виконкому Олександрівської селищої ради № 78 від 10.11.2016 року ФОП Гузиль С.І. визначено переможцем на надання послуг зі збирання та транспортування побутових відходів. На території селищної ради укладено 1398 договорів з населенням, 29 договорів з юридичними особами.

Позитивною є тенденція зберігання тарифів, на вивезення побутових відходів, на одному рівні протягом 3 років. Для мешканців приватного сектору смт Олександрівка він складає 13,50 грн, для упорядкованого житла 11,30 грн., для бюджетних установ 59,80 грн., для суб’єктів підприємницької діяльності 70,33 грн., населення с. Петрівка Перша, Софіївка 12,60 грн., с. Новополтавка,  Левадне 12,80 грн., с. Варварівка 11,80 грн., с. Дмитро-Дар’ївка, Надеждівка 11,60 грн. за 1 м.куб. Тариф на викачку каналізаційних стоків для бюджетних установ та суб’єктів підприємницької діяльності складає 66,60 грн. за 1 куб.м., для населення 63,65 грн.

Масштабно проводиться робота серед населення, щодо укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів, запобігання утворення стихійних звалищ.

-  розчистка полігону для твердих побутових відходів від сміття;

- на прибирання стихійних звалищ селищною радою було затрачено - 37 тис.грн.

- для тимчасового зберігання відходів додатково було придбано  10 контейнерів на суму – 18,0 тис.грн.

- взимку посипання доріг та тротуарних доріжок парку « Центральний», та по вулицям селища..

- вирубка старих сухих аварійних  дерев та гілок, що заважали та несли загрозу мешканцям селищної ради.

 - проведено реконструкцію вугільних котлів існуючої міні - котельні за адресою вул. Центральна, буд. № 78 в смт Олександрівка.

 - для покращення місць відпочинку та соціального стану мешканців сіл селищної ради встановлено 5 альтанок по населеним пунктам: с. Софіївка, с. Левадне, с. Новополтавка, с. Петрівка Перша, с. Дмитро-Дар’євка, с. Варварівка на суму – 49950,00 тис.грн.

- придбано конструкція «Я люблю Олександрівку» у парку «Центральний».

- побудовано тротуар по вул. Донецькій між будинками № 12 та № 9, загальною площею 100 кв.м.

- проведено реконструкцію огорожі пам’ятників загиблим воїнам в годи Великої Вітчизняної Війни: с. Софіївка, с. Дмитро-Дар’євка, с. Надєждівка, смт Олександрівка, вул. Лугова,  та встановлено  огорожу на двох кладовищах с. Новополтавка, с. Надеждівка, також проведено  поточний ремонт плит пам’яті сума робіт складає -14061,00 тис.грн.

      Для якісного виконання робіт з благоустрою селищною радою було придбано інвентар; деревоподрібнююча машина, коса роторна, планетарка,  коленвал, бензо - травокосарки 8 штук на загальну суму -  134,7 тис.грн.

В 2017 році житлово комунальним підприємством, виконано ремонт 2 під’їздів (ганку), заміна мереж холодного водопостачання - 78 пог.м, заміна мереж центрального опалення – 32,0 пог.м., заміна каналізаційних мереж – 56,0 пог.м, проведено ремонт міжпанельних швів – 90 п.м, демонтаж та встановлення цегляної підпорки козирка (Донецька, № 13,16), заміна дверей в буд. № 19 по вул. Донецька, встановлено вікна в під’їзді, по вул. Донецька, № 8, 9 встановлено вхідні двері в під’їзді, буд.3 по вул. Самарська, встановлено двері в підвальне приміщення, буд. № 2,15а по вул. Донецька, ремонт балконної плитки  буд № 12 по вул. Донецька, сума робіт склала - 174,7 тис.грн

За власні кошти селищної ради, було проведено капітальний ремонт покрівлі по вул. Донецька буд. № 8, по вул. Центральна буд. № 78, вул. Самарська буд. № 7 кошторис виконани робіт склав – 1797,1 тис.грн

       У Олександрівській селищній раді працюють  робітники бригади з благоустрою, завдяки яким ведеться благоустрій на території селищної ради, а саме: висадка ківтів на клумбах, дерев, прибирання  кладовищ, від трави та вирубка порослі.

За ініціативи селищної ради організовувалися та проводилися суботники по прибиранню території селища. У квітні  пройшов спільний захід  учнів Олександрівської ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів та працівників селищної ради з благоустрою по прибиранню берегу Олександрівського ставка. Школярі збирали сміття уздовж берега, а працівники з благоустрою грузили та вивозили до сміттезвалища. Співпраця з школою продовжується.

 

Соціальний захист населення.

 

Розуміючи всю складність економічної ситуації, ми не маємо права забувати про людей мало захищених категорій населення.

За звітний період, на підтримку малозабезпечених верств населення та одиноким громадянам похилого віку 51 громадянин було безкоштовно завезено по 2 куба дров. Надана допомога 14 громадянам на поховання своїх близьких на суму – 8,20 тис.грн. На поховання одиноких громадян селищною радою було виділено кошти для 3 громадян в сумі – 7,25 тис.грн.  Громадянам, яким виповнилось 90 річчя  від голови селищної ради було вручено  цінні подарунки. Ветеранам війни з нагоди свят Дня перемоги, Дня визволення Олександрівщини від німецько-фашистських загарбників вітали продуктовими наборами, цінними подарунками та надавалися кошти в сумі – 2,0 тис.грн.

Культура.

Діюча мережа установ культури селищної ради складається з 8 закладів, це: спеціалізований мистецький навчальний заклад Олександрівська школа мистецтв; 1 - районний центр культури та дозвілля; 2 - сільських будинків дозвілля - Новополтавський, Варварівський СБД, 1 -  районна бібліотека для дорослих; 1 - районна бібліотека для дітей; Петрівська сільська бібліотека - клуб, Софіївський сільський клуб. В Олександрівській селищній раді налічується 11 Братських могил радянських воїнів та 38 об'єктів археології (курганів).

            Селищною радою впродовж звітного періоду було ініційовано та проведено низку масових заходів, закладами культури селищної ради разом із відділом культури Олександрівської РДА  проведені заходи  присвячені ювілейним та святковим датам, Дні сіл та День селища Олександрівка. На реалізацію всіх цих заходів було спрямовано - 445,0 тис. грн., з бюджету селищної ради.

           Колективам сільських будинків культури за рахунок селищної ради було придбано;

           Радіосистема для Олександрівського ЦДЮТ – 2,9 тис.грн. грн

  • Радіосистема для Олександрівського РЦКД – 2,9 тис.грн.
  • Мікрофони для Олександрівської школи мистецтв – 6,0 тис.грн.
  • Національні костюми для колективів “Петрівчанка” та “Новополтавське сузір’я” – 20,0 тис.грн.
  • Поточний ремонт Новополтавського сільського клубу на суму 0,5 тис. грн
  • Поточний ремонт Варварівського сільського клубу на суму 10,9 тис. грн
  • Поточний ремонт Софіївського сільського клубу на суму 7,6 тис.грн
  • Поточний ремонт Петрівського сільського клубу на суму 2,8 тис.грн.

 Неодноразово творчі колективи СБК брали участь у різних фестивалях, конкурсах займали призові місця.

Дитячі майданчики.

За звітний період доглядалися та доповнювалися обладнанням дитячі майданчики селища. Підтримувати їх належний санітарний стан допомагали працівники благоустрію, всі небайдужі жителі селища.

Селищною радою було придбано 2 - пісочниці на суму 5,4 тис. грн., 1- бесідка  на суму -9,8 тис. грн.., 9 - лавочок  на суму 6,3 тис.грн. Встановлено дитячий майданчик в парку «Центральний» .

 Фізкультура та спорт.

За звітній період селищна рада постійно приділяла увагу розвитку та підтримці спорту.

         На території селищної ради функціонують дитячо-юнацька спортивна школа «Колосок», федерація спортивного товариства «Колос», 1стадіон на 1500 місць, 7 спортивних майданчиків, 4 спортивних залів, 2 футбольних поля, дві футбольні команди «Ніка» і «Алекс». В Олександрівській селищній раді до систематичних занять фізичною культурою та спортом залучено близько 600  осіб.

        Селищною  радою замовлено проект на виготовлення документації для проведення реконструкції стадіону «Колос» -  вартість проекту складає 400.0 тис. грн. за рахунок залучення інших коштів та перевиконання доходної частини бюджету селищної ради. Пріорітетним напрямком селищної ради є будівництво спортивного майданчика для гри в міні – футбол з покриттям «штучна трава» по вул. Виноградна с. Петрівка Перша, зведений кошторисний розрахунок складає 1818,899 тис.грн.  з них кошти селищної ради – 470,0 тис.грн. За звітний період селищною радою проводились різноманітні змагання з футболу, волейболу, міні футболу, в цих заходах  приймали участь близько 400 спортсменів.  В день селища було проведено спортивні конкурси «Козацькі розваги» в цих заходах принілмали участь спортсмени селищної ради та району. Всі учасники змагань отримали цінні подарунки та були нагородженні, спортивною формою, кубками та грамотами. Селищним головою було вручено сертифікат на 5,0 тис.грн., найменшим спортсменам футбольної команди «Ніка». Для підтримки спорту селищною радою було закуплено (футбольна форма, м’ячі волейбольні, кубки, грамоти, медалі, волейбольна сітка)  на суму -18,4 тис.грн. 

 Народним депутатом Недавою Олегом Анатолійовичем був вручений сертифікат на суму 15 тис грн., який було реалізовано у 2017 році на встановлення 6  спортивних тренажерів в парку «Ювілейний».

      Інформування населення.

З метою широкого, достовірного інформування про діяльність селищної ради, для вчасного доведення до населення актуальної інформації про все, що відбувається у селищі, рішень виконавчого комітету, сесій селищної ради, повідомлень, оголошень інформаційного характеру, селищною радою було складено договір з редакцією районної газети  «ВІСТІ ОЛЕКСАНДРІВЩИНИ».  

Крім того активно функціонує офіційний веб-сайт Олександрівської селищної ради E-mail: a_possovet@i.ua На сайті також висвітлюються всі новини, ведеться фотогалерея, викладається різного роду інформація.

 

Реєстрація місця проживання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207 «Про затвердження правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації до єдиного державного реєстру» реєстрація місця проживання проводиться в приміщенні Олександрівської селищної ради .

 В даному напрямку здійснено: реєстрацію місця проживання та  зняття з реєстрації місця проживання 559 осіб; видано 123 довідок  про реєстрацію місця проживання, видано 117 довідок  про зняття з  реєстрації  місця проживання.. Прийнято громадян з питань внесення змін до документів, що посвідчують особу  стосовно  зміни назви вулиць -  24 особи.

 Територіальне обєднання громад

        Відповідно до Закону України від 5 лютого 2015 року № 157-VІІІ “Про добровільне об’єднання територіальних громад” та з метою збереження територіальної цілісності Олександрівського району, селищним головою було ініційоване добровільне об’єднання територіальних громад в Олександрівську ОТГ з адміністративним центром у смт Олександрівка.

       Впродовж звітного періоду було проведено громадські обговорення, учасники якого підтримали рішення селищної ради щодо об’єднання громад.

Користуючись нагодою,  дякую всім депутатам селищної ради  виконавчому органу влади за підтримку, взаєморозуміння і проведену спільними зусиллями  роботу. Переконана, що діяльність селищної ради і в подальшому буде спрямована  на ефективне розв’язання негайних проблем Олександрівщини, кожного її жителя.

Документи:

Скачати цей файл (звіт голови 2017 рік.pdf)Звіт селищного голови Л.В. Борисевич

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь