A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДО УВАГИ БАТЬКІВ, ЩО ХОЧУТЬ ПРИЙНЯТИ ДО СІМ'Ї ДИТИНУ

Дата: 23.03.2018 11:38
Кількість переглядів: 549

Патронат – нова форма сімейного виховання

Одним із пріоритетних завдань нашої держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

Тільки у сім’ї дитина може всебічно, гармонійно розвиватися. Держава контролює процес розвитку дітей, захищає їхні права. Якщо у родині не створено умови для нормального розвитку дитини та батьки не належним чином виховують дитину, не дбають про її фізичний, розумовий та психічний розвиток, державою передбачено інші форми виховання, а саме: усиновлення, опіка, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні сім’ї, як новітня форма сімейного виховання.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участі інших членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають досвід виховання дітей у сім’ї.

Патронатна сім’я буде отримувати зарплату.  Один з патронатних батьків повинен бути безробітним, оскільки основною роботою стає опіка над дитиною. Відповідно йому або їй буде нараховуватися стаж. Розмір грошового забезпечення в період перебування дитини в сім’ї становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, а в період між влаштуванням дітей-півтора прожиткових мінімуми. Плюс на кожну дитину буде надаватися соціальна допомога –два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб-1762 грн.

Прожитковий мінімум для дитини віком до 6 р.-1492 грн., від 6 до 18 р.-1860 грн.

Якщо у Вас є бажання та можливість прийняти до сім’ї дитину та допомогти їй та її сім’ї подолати складні життєві обставини, звертайтесь до служби у справах дітей райдержадміністрації за адресою: вул. Самарська, 20, смт. Олександрівка, Донецька обл, тел. (06269) 2-17-73.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь