A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

РОЗПОЧАТО ОБ'ЇЗД НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ГРОМАДИ: Є РЕЗУЛЬТАТИ

Дата: 11.06.2018 10:58
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Протягом тижня Олександрівський селищний голова Людмила Борисевич та секретар селищної ради Василь Лук’янчиков провели об’їзд населених пунктів: Мирна Долина, Бузинівка, Мар’ївка, Новознаменівка, Петрівка Друга, Микільське, Зелений Брід, Знаменівка, Пасічне. Підчас об’їзду було оглянуто дитячі садки, заклади культури, школи, ФАПи, приватні підприємства та торгівельні точки, стан благоустрою територій населених пунктів.

Візит до Мирної Долини виявив перелік проблем, зокрема із закладами освіти. Навчально-виховний комплекс, що знаходиться на території села, розміщується у трьох окремо розташованих  будівлях. Це тягне за собою проблему з опаленням НВК, адже система теплопостачання застаріла та не виконує покладену на неї функцію. «Потрібно терміново впроваджувати заходи з енергоефективності, організувати роботу навчально-виховного комплексу в одній будівлі та планувати термомодернізацію закладу», - зауважив селищний голова Людмила Борисевич.

Також під час ознайомлення з сільською громадою обговорили питання залучення та ефективного використання бюджетних асигнувань, наповнення місцевого бюджету за рахунок акцизного збору.

Гостра проблема для мешканців села, на яку звернуло увагу керівництво ОТГ – припинення роботи дошкільного навчального закладу. За словами в.о. старости, садочок закритий на ремонт, але на час закриття плану виконання ремонтних робіт немає, тому виникають питання до керівництва відділу освіти Олександрівської райдержадміністрації, на підставі чого та на який час припинено роботу дошкільного закладу.

Благоустрій населених пунктів Мирна Долина, Бузинівка, Мар’ївка, Новознаменівка знаходиться у незадовільному стані. За словами селищного голови Людмили Борисевич, треба терміново вживати заходів щодо усунення проблемного питання.

На території сіл Петрівка Друга, Микільське, Зелений Брід, Знаменівка та Пасічне прибиранню території приділяється особлива увага, регулярно проводяться заходи з благоустрою територій населених пунктів.

Майже однакова ситуація із дитячим садочком: під час візиту його роботу було припинено. Як пояснив в.о. старости Ігор Гойко, після встановлення нових вікон є потреба у ряді супутніх робіт, на виконання яких необхідна чимала сума.

Позитивною є робота Петрівського сільського будинку дозвілля, де працюють гуртки художньої самодіяльності, регулярно проходять масові заходи. При закладі культури діє тренажерний зал, де молодь та доросле населення долучається до здорового способу життя.

Також, з місцевого бюджету колишньої сільської ради було виділено 20 тисяч гривень на ремонт спортивної зали у Петрівській школі. Активність мешканців громади та керівництва населених пунктів  дає результат та показує, як може розвиватися село.

За підсумками огляду територій керівництво ОТГ разом з  в.о. старостами  визначило проблеми та перспективи розвитку для планування подальших дій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь