A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ОБГОВОРИЛИ ПІД ЧАС РОБОЧОЇ ЗУСТРІЧІ

Дата: 21.08.2018 13:55
Кількість переглядів: 520

Робоча зустріч селищного голови  з керівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, що знаходяться на території Олександрівської ОТГ, відбулась у селищній раді. Під час співбесіди обговорили майбутній процес передачі закладів з балансу відділу освіти РДА на баланс об’єднаної територіальної громади. Також проаналізували  реалії освітніх закладів та перспективу спільної роботи над вирішенням проблемних питань.

«Громада вимагатиме від шкіл та дитсадків одного: якісної освіти, якісного обслуговування та створення комфортного освітнього середовища для кожної дитини, - наголосила селищний голова Людмила Борисевич. - І над цим ми повинні починати працювати вже сьогодні».

Сьогодні освіта Олександрівщини стикається з переліком проблем, серед яких – незадовільний стан матеріально-технічного забезпечення; потреба у заходах з енергоефективності; встановлення нових котелень; нестача профільних спеціалістів, що викликано небажанням молоді працювати в селі.

Для планування бюджету громади з включенням до нього видатків на потреби закладів освіти, під час співбесіди було доручено директорам надати списки проблемних питань та потреб до селищної ради.  Особливу увагу Людмила Борисевич приділила отриманню закладами документів на землю та права власності на будівлю. Відсутність цих документів робить неможливим залучення коштів на капітальний ремонт чи реконструкцію шляхом залучення грантових та позабюджетних коштів. «Для бюджету громади капітальний ремонт з утепленням, реконструкція опалення, якого потребують більшість закладів – просто не підйомний перелік витрат. Тому особливу увагу ми приділяємо саме залученню позабюджетних коштів, - зазначила Людмила Борисевич. – Прикладом успішної реалізації таких проектів є ремонт ДНЗ «Журавка» та реконструкція Дмитро-Дар’євської ЗОШ у НВК».

Передачу закладів освіти та культури на баланс ОТГ ініційовано Олександрівською селищною радою. На сесії Олександрівської районної ради, що відбулась 21 серпня 2018 року, депутати підтримали ініціативу та проголосували за передачу закладів з 1 січня 2019 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь