A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ТУРИСТИЧНИЙ ТА ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙ ПОТЕНЦІАЛ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ – ЗАПОРУКА РОЗВИТКУ

Дата: 06.11.2018 11:49
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

На території Олександрівської громади відбувся навчальний тур «Підприємницька діяльність в сільській місцевості», який організував Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування. У навчальному візиті взяли участь  спеціалісти Департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Донецької ОДА. Захід відбувся 30 жовтня, з метою стимулювання зайнятості сільського населення, інформування про програми підтримки малого та середнього бізнесу, що діють у державі.

Під час зустрічі гості громади відвідали господарства «Лактус» та «Райське», де познайомилися з представниками бізнесу Олександрівської громади, що не тільки виробляють власну продукцію, а й забезпечують сільське населення робочими місцями.

«Ми відкрили для себе Олександрівську громаду з зовсім іншої сторони, - висловили своє бачення представники профільних департаментів Донецької ОДА, - Тут є ресурси для розвитку зеленого та гастрономічного туризму, значний потенціал для малого сільськогосподарського підприємництва».

Для тих, хто бажає започаткувати власний бізнес або вже працює у галузі сільського господарства, фахівці Донецької ОДА розповіли про основні напрями державної фінансової підтримки галузей агропромислового комплексу у 2018 році.  Присутні мали змогу подискутувати та поставити питання щодо можливостей та їх використання.

Мешканців громади познайомили з програмою «Український Донецький куркуль», а переможець цьогорічного конкурсного відбору Олександр Кісненко поділився досвідом написання бізнес-плану. «Коли є ціль та бажання її досягти – то успіх неодмінно прийде, - зауважив «куркуль» села Петрівка Перша. – Програма розрахована саме на тих, хто живе своєю справою та прагне реалізуватися». Фінансування буде спрямовано на придбання тепличної конструкції та системи опалення. Олександрівська селищна рада також підтримала підприємця, прийнявши рішення про співфінансування  проекту.

Особливу увагу приділили питанню зеленого туризму, як одному із чинників економічного розвитку громади. В ОТГ є історична та духовна складова, власне виробництво, люди, що можуть проводити майстер-класи для туристів – все це сприяє залученню коштів та розвитку сільського туризму.

Дієвою та цікавою стала для олександрівців програма  державної компенсації за утримання молодняка КРС, що діє до кінця поточного року. Селищною радою була проведена роз’яснювальна  робота з населенням  громади, і Олександрівська ОТГ стала лідером серед 10 громад Донецької області при оформленні цієї дотації. Документи подали 180 людей на 365 голів молодняка, сума державної підтримки складає 257 тис. грн.

«Олександрівська селищна рада відкрита до спілкування та завжди готова підтримати підприємницьку ініціативу, - говорить селищний голова Людмила Борисевич. -  Наші спеціалісти ведуть роз’яснювальну роботу щодо програм, що працюють сьогодні на території Донецької області. Розвиток Олександрівської ОТГ залежить від розвитку підприємництва та бажання мешканців працювати на рідній землі» - підсумувала керівник ОТГ.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь