Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ТРУДІВНИКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРАЦІ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДЗНАЧИЛИ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

Дата: 19.11.2018 11:45
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

Напередодні Дня працівника сільського господарства  Олександрівська селищна рада організувала святкові заходи для всіх, чия праця пов’язана з рослинництвом та тваринництвом. 17 листопада трудівники Олександрівської ОТГ приймали привітання та слухали слова вдячності, а також показали велич та силу агропромислового комплексу – найголовнішої галузі, від розвитку якої залежить успішне майбутнє громади.

Розпочався ранок святковим ярмарком продукції сільхозвиробників. Навіть низька температура та невеличкий сніг не злякав трудівників, що представили плоди своєї праці, вирощені з любов’ю до рідної землі. Тут можна було придбати «Очеретинські» крупи, зібрані з родючих полів Олександрівщини ячмінь, кукурудзу, пшеницю, а також свіжі домашні овочі від «куркуля» Петрівки Першої. За словами учасників ярмарку, мешканці Олександрівки охоче купували продукцію місцевого виробника, адже розуміють важливість підтримувати власне виробництво громади. «Ми прагнемо відродити традицію проведення ярмарку в День працівників сільського господарства. Адже, нам є ким та чим пишатися,  що виставляти на продаж,  наші виробники впізнавані навіть за межами області, - коментує захід селищний голова Людмила Борисевич. – Нехай сьогодні небагато підприємств взяли участь у ярмарку, наступного року його масштаб обов’язково збільшиться!»

Фото без опису Фото без опису

Продовжилось святкування тематичною концертною програмою «Будь щаслива, наша доле, щедрим співом та зерном». Концертна зала школи мистецтв була переповнена трудівниками, представниками малих та великих сільгосппідприємств, селянами, що самостійно обробляють власну ділянку землі або тримають велике підсобне господарство.

Фото без опису  Фото без опису

Селищний голова Людмила Борисевич розповіла про важку працю та здобутки кожного трудового колективу, з яких складається велика сільськогосподарська родина Олександрівської громади. Про великі врожаї, здобутки у тваринництві та смачний хліб СТОВ «Золоті Пруди» і СТОВ «Лощанське»; натуральні корисні соки ТОВ «Райське»; високі показники у вирощуванні зернових та технічних культур товариств «Колос», «Староварварівка», «Донбас», «Мирна Долина», ПРАТ «Екопрод» та «Олександрівський райагрохім», приватного підприємства «Козацький хутір Матвєєва»; різноманітність культур та власне виробництво круп ПП «Лактус»; водні зариблені простори ДП «Донрибкомбінат» та кузню сільськогосподарських кадрів – Олександрівський професійний аграрний ліцей.

За кожним успішним колективом стоїть мудрий та талановитий керівник, кожного з яких вітали бурхливими оплесками натруджених долонь присутніх у залі.

Під час святкового заходу згадали поіменно тих, хто докладав великих зусиль у розбудову сільського господарства Олександрівщини, але кого вже з нами немає. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про Стукала Миколу Сидоровича, Ангеліна Віталія Костянтиновича, Болотова Івана Івановича, Лісняка Василя Андрійовича, Савенко Володимира Олександровича, Кошеля Валентина Євгеновича, Бондаренко Петра Тимофійовича.

Святкову атмосферу та гарний настрій присутнім подарували колективи художньої самодіяльності Олександрівської громади, часточку свята присутні взяли із собою – селищний голова вручила кожному квіти та солодкий подарунок.

Фото без опису  Фото без опису

А на завершення святкування всіх чекала справжня польова кухня, яку організували солдати військової частини для тих, хто працює в тилу та вирощує хліб, на знак пошани та вдячності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь