A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

МОЛОДЬ ТА КЕРІВНИЦТВО ГРОМАДИ НАЛАГОДЖУЄ СПІВПРАЦЮ

Дата: 25.11.2018 11:39
Кількість переглядів: 593

Фото без опису

Для налагодження співпраці та продуктивного спілкування молоді та органів місцевого самоврядування у п’ятницю відбулась презентація Програми участі молоді в прийнятті рішень.  Сьогодні молодіжна політика у громаді набуває нового та надзвичайно важливого значення. Молодь Олександрівщини – це рушійна сила, здатна змінювати життя на краще. Селищна рада відкрита до нових прогресивний ідей, готова їх підтримувати та разом реалізовувати. І тому сьогодні виступає з ініціативою створення консультативно-дорадчого органу – Молодіжної ради ОТГ.

Взяти участь у презентації та почути, якими інструментами сьогодні володіє молодь для творення змін, зібрались молоді люди майже з усіх населених пунктів громади. Активно долучилася учнівська молодь Олександрівської ЗОШ та професійного аграрного ліцею. Провели захід тренерки з @ГО Платформа ініціатив Теплиця, що здійснили вже більше 10 подібних зустрічей в містечках Донецької області,  в партнерстві з @НМРУ в рамках проекту «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні», який реалізовується спільно з @UNICEF Ukraine, та за підтримки Європейського союзу.

Під час цікавого діалогу молодь дізналася, що Молодіжна рада ОТГ може не тільки впливати на молодіжну політику, але й на розподіл бюджетних коштів, залучати матеріальні ресурси на вирішення важливих проблем,  а також так знаходити партнерів з-за кордону.

За допомогою виконання простих завдань у групах, молодь дійшла висновку, що треба не просто чекати від влади вирішення проблем, а проявляти ініціативу, пропонувати шляхи та шукати можливості для залучення ресурсів. Дієвим інструментом у цьому є впровадження «Громадського бюджету» на реалізацію проектів від мешканців громади. Під час формування бюджету на 2019 рік селищна рада вже планує кошти на  виконання громадських ініціатив, в тому числі й від молоді.

Фото без опису

Про плани щодо співпраці керівництва громади з молоддю розповіла селищний голова Людмила Борисевич, яка відвідала захід, аби поспілкуватися з активістами. «Я дуже хочу, щоб ініціатива йшла від вас, - звернулася селищний голова до молоді Олександрівщини. – Ми готові сьогодні робити багато, але ми не знаємо, що саме потрібно вам. Приходьте та пропонуйте власні ініціативи, пишіть та захищайте проекти – доводьте необхідність та життєздатність власних думок. Саме тоді, у тісній співпраці ми зможемо не тільки виявляти потреби, але й направляти ресурси, аби їх задовольняти».

Серед тих, хто зібрався у залі, були й ті, хто вже сьогодні робить власний внесок для змін у житті свого села. Так, Дар’я Чорномор – молода матуся з с. Софіївки гуртує навколо себе таких же ініціативних, організовує свята та дозвілля односельців. Станіслав Скубаковський, учень 10 класу, не зважаючи на дуже юний вік, зумів завоювати авторитет у односельців і довіру селищного голови. Йому доручено ключі від новенького поля зі штучним покриттям у с. Петрівка Перша, яке він не просто відкриває для тих, хто бажає пограти у футбол, але й контролює дотримання порядку. А молодий фермер з с. Некременне Олександр Бондаренко власним прикладом доводить, як можна за допомогою тільки завзятості і бажання досягати поставлених цілей, бути успішним та незалежним. Власним досвідом, як навчатися у школі та брати участь у заходах з неформальної освіти, використовувати всі можливості для самореалізації, розповіла учениця 11 класу Анастасія Степанченко.

Фото без опису  Фото без опису

Захід став важливим поштовхом для того, щоб в Олександрівській ОТГ з’явилася дієва та прогресивна Молодіжна рада. Кожен з молодих людей побачив, що він не сам у своєму бажанні змінювати світ навколо і його в цьому готова підтримувати влада у громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь