A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

РОЗВИТОК СПРОМОЖНОСТІ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ОТГ ЧЕРЕЗ ПРОГРАМУ МІСЦЕВОГО СИСТЕМНОГО РОЗВИТКУ

Дата: 29.11.2018 11:26
Кількість переглядів: 609

Фото без опису

Практикум «Практичні інструменти розвитку спроможностей об’єднаних територіальних громад: від ідеї до інвестицій» відбувся 27 листопада у м. Києві в рамках Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк». В урочистому відкритті Програми та Практикумі взяли участь начальник відділу земельних ресурсів та АПК Олександрівської селищної ради Володимир Кисловський та головний спеціаліст відділу Ольга Крівко. Такий проект проходить в Україні вперше і є інноваційним з точки зору процедур та технологій. Олександрівська громада пройшла відбір та стала однією з 79 ОТГ-партнерів програми місцевого системного розвитку.

За словами начальника відділу земельних ресурсів та АПК Володимира Кисловьского, найбільш вагомим було питання по створенню електронного управління землями на території об’єднаних територіальних громад для їх сталого економічного розвитку.

Також, важливою особливістю проекту є забезпечення доступу громадськості до інформації про земельні ресурси на території громади, обов’язковість оприлюднення планів управління земельними ресурсами та врахування громадських та приватних інтересів у цих планах. Це означає, що будь-який мешканець зможе подати пропозицію або зауваження до розробленого плану, і вона буде розглянута Робочою групою, створеною в громаді, нарівні із пропозиціями великих агровиробників. Тобто інтереси урівняються, а публікація планів сприятиме зменшенню ризиків виникнення непорозумінь або будь-яких зловживань.

У рамках проекту щодо електронного управління землями буде проведена масштабна робота. Об’єднана територіальна громада отримає, зокрема:

• Інформацію щодо кількості та якості земельних ресурсів на її території;

• План раціонального використання земель з урахування природоохоронних вимог та потреб громади;

• Підвищення ефективності використання земель та формування фонду земель комунальної власності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь