Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО ПРОФІЛАКТИКУ СКАЗУ ТА ВИКОНАННЯ ЗАХОДІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ГОВОРИЛИ НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ

Дата: 05.12.2018 11:20
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

Апаратна нарада за участю в.о. старост населених пунктів громади та спеціалістів селищної ради відбулась у вівторок, 4 грудня. На робочому засіданні були присутні начальник Олександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Олександр Стадніченко та директор КП «Мисливсько-рибальського господарства Олександрівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок» Олексій Бусієнко. Присутні розглянули питання забезпечення діяльності територіальної громади в режимі воєнного стану, а також проведення профілактичних заходів проти сказу та африканської чуми.

Важливе питання, що розглянули під час наради – про результати засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в режимі відео конференції, що відбудасьнапередодні.

«Сьогодні, коли в країні  введено воєнний стан, завдання кожного представника органів місцевого самоврядування — забезпечити мир та спокій на кожній вулиці нашої громади, - звернулася селищний голова Людмила Борисевич до присутніх. -   Будь ласка, зберігайте спокій та дотримуйтеся лише офіційних джерел інформації. Робота із забезпечення життєдіяльності громади продовжується у штатному режимі»

Як зазначив начальник відділу з питань контролю та інспектування, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та військового обліку селищної ради Олексій Галатенко, працівниками військкомату проводиться робота з оповіщення громадян, які були занесені до оперативного резерву першої черги, а саме уточнюються їх особисті дані та місцезнаходження.

Начальник районного управління Держпродспоживслужби Олександр Стадніченко звітував про те, що відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Донецькій обласній державній адміністрації, де розглянули питання недопущення поширення африканської чуми та сказу на території області.

Фото без опису

Протягом року на території району було виявлено чотири лабораторно підтверджених випадки сказу. Переносниками інфекції є дикі тварини, у більшості – лисиця. За результатами комісії було надано доручення поширити вакцину на території мисливських угідь, для виконання якого було прийнято рішення об’єднати зусилля органів місцевого самоврядування, товариства мисливців та рибалок та Держпродспоживслужби. Також, Олександр Стадніченко запропонував службовцям органів місцевого самоврядування співпрацю у напрямку інформаційної  роботи з населенням та роз’яснення, як необхідно поводитися у випадку виявлення сказу у домашніх тварин та як вберегти себе та своїх близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь