A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

На сесії селищної ради прийнято бюджет громади на програму розвитку на 2019 рік

Дата: 27.12.2018 15:17
Кількість переглядів: 608

Депутати Олександрівської селищної ради затвердили бюджет на 2019 рік та «Програму економічного ісоціального розвитку громади на 2019 та перспективні напрямки розвитку на 2020-2021 роки» під час 12 чергової сесії, що відбулась 22 грудня у залі школи мистецтв. На засіданні сесії, яке провела селищний голова Людмила Борисевич, були присутні в.о. старост населених пунктів, члени виконавчого комітету, керівники шкіл та ДНЗ, працівники культури та  активні мешканці громади. Про головні зміни та програми по кожному з напрямків життєдіяльності громади у новому 2019 році перед присутніми доповіли керівники відділів, управлінь та структурних підрозділів селищної ради. Всього на розгляд депутатів було винесено 39 питань порядку денного.

Олександрівська об’єднана територіально громада вперше сформувала власний бюджет, порахувала реальні доходи та видатки, і з 1 січня 2019 року переходить на прямі бюджетні відносини з держбюджетом. Відповідно змінилися і джерела наповнення бюджету, зокрема, 60%  податків з доходів фізичних осіб, які раніше надходили до районного бюджету, залишатимуться в громаді. Головний кошторис ОТГ вперше формували враховуючи потреби 10 старостинських округів та всіх соціальних галузей, що переходять у підпорядкування селищної ради з нового року.

Питання «Про селищний бюджет на 2019 рік» детально розкрила начальник відділу фінансів Світлана Шаповалова. Обсяг доходної частини загального фонду селищного бюджету на 2019 рік прогнозується в сумі 105718,7 тис. грн., з них основним джерелом формування дохідної частини є ПДФО, менше надходжень планується отримати від податків на майно, акцизу та плату за адміністративні послуги. Доходи спеціального фонду селищного бюджету визначено в сумі 1838,7 тис. грн. в межах прогнозованого обсягу доходів селищного бюджету витрати на 2019 рік визначені в сумі 105 718,7 тис. грн., в тому числі бюджет розвитку – 4353,4 тис. грн.. Видатки без урахування внутрішніх міжбюджетних трансфертів складають 89595,8 тис. грн.

"При розподіленні бюджету ми керувалися пропорційним розподілом по населених пунктах, - підсумувала селищний голова Людмила Борисевич. – Передбачено спрямувати кошти на відновлення вуличного освітлення, ремонт деяких доріг, будівництво спортивних майданчиків та розробку проектно-кошторисної документації для реалізації проектів. Зрозуміло, що все й одразу зробити неможливо. Але ми поступово та цілеспрямовано крокуємо вперед, до спроможної та заможної громади».

Депутати селищної ради одноголосно проголосували за прийняття головного кошторису громади, за яким вона житиме наступний 2019 рік.

Всі проекти та заходи, що прописані у бюджеті, є складовою єдиного вектору руху – «Програми економічного та соціального розвитку Олександрівської ОТГ на 2019 рік та перспективного плану розвитку на 2020-2021 роки». Наступним питанням, що винесли на розгляд депутатів та громадськості, була Програма розвитку. Головним пріоритетами програми є економічний розвиток, підвищення рівня зайнятості населення, надання якісних соціальних послуг, інвестиційна активність на території ОТГ, підтримка малого та середнього підприємництва, розвиток інфраструктури. Про заплановані проекти та джерела фінансування заходів Програми доповіла начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики Ірина Дівульська. Більш детальніше по кожному розділу програми присутніх ознайомили начальники структурних підрозділів та відділів селищної ради. Важливо, що інформація була надана в розрізі старостинських  округів, а тому кожен з присутніх побачив, що саме планується зробити на території населених пунктів. Мешканці громади долучилися до обговорення питання про Програму економічного і соціального розвитку, виникали питання про наслідки та причини впровадження саме цих проектів. В процесі діалогу селищний голова пояснила, що сьогодні планується діяти в межах запланованого бюджету та залучення інвестиційних та грантових коштів. І ті проблеми, що не вдасться вирішити наступного року, обов’язково будуть вирішені поступово у наступних роках.

В  ході сесійного засідання депутатами також  було прийнято ряд організаційних та земельних рішень. Наприкінці селищний голова подякувала Людмила Борисевич подякувала депутатам за плідну працю, активність при обговоренні питань, зазначивши, що прийняті рішення перш за все спрямовані на забезпечення сталого  соціально-економічної розвитку громади, підвищення добробуту  її жителів.

Особливим моментом стало вручення листів подяки від селищного голови батькам школярів, які гідно представили Олександрівську ОТГ під час візиту до Верховної Ради України. Людмила Борисевич подякувала батькам за виховання талановитих та перспективних дітей, які є майбутнім нашої громади та України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь