A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПИТАННЯ ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МЕШКАНЦІВ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВИРІШУЄТЬСЯ БУРІННЯМ СВЕРДЛОВИН

Дата: 05.09.2022 13:26
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

Через активні бойові дії на території Донеччини з перших днів війни,  навіть у відносно мирній Олександрівській громаді дедалі складніше забезпечувати безперебійну діяльність об’єктів інфраструктури, в тому числі – забезпечення водопостачанням. Абоненти КП «Кампанія «Вода Донбаса» отримують воду із Карлівського водосховища,  фільтрувальна станція якої постійно знаходиться під ворожими обстрілами. Через знеструмлення станції, останні три місяці вода мешканцям подавалася за розкладом, але все одно на найважливіші потреби населення цього не вистачало. У серпні ситуація стала ще більш критичною – вода у мережі зникла зовсім, і позитивних прогнозів щодо стабілізації ситуації та відновлення водопостачання наразі немає.

Фото без опису

Селищною радою вжито одразу декілька заходів, які спрямовані на короткострокове та довгострокове вирішення цієї глобальної проблеми. Зокрема, організовано підвіз води для екстреного реагування на потребу громадян, а також прийнято Програму забезпечення населення Олександрівської громади водою та виділено кошти у розмірі 2 мільйонів гривень для буріння трьох свердловин. За даними геодезії, цих свердловин буде достатньо, аби наповнити мережу водою та забезпечити нею всіх абонентів. Протягом липня-серпня завершено буріння першої тестової свердловини, розпочато її облаштування.

Фото без опису

Але на шляху до вирішення проблем виникла чергова перепона – мережа, що з’єднає свердловини та водозабірну насосну станцію, була прокладена у 1980-ті роки і вже вичерпала свій ресурс. Ця ділянка має велике стратегічне значення у загальній системі водоводу, але через зношеність труб тут відбуваються постійні пориви, і локальний ремонт не вирішує дану проблему. Хоча мережа не є власністю селищної ради, місцева влада звернулася за допомогою до міжнародних благодійних фондів, які дали згоду на придбання  матеріалів для заміни водогону.

Після закінчення всіх робіт, свердловини та обладнання будуть передані в оперативне користування Добропільському ВУВКГ КП «Кампанія «Вода Донбаса» для обслуговування  підключених  абонентів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь