A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

АГРАРІЇ ГРОМАДИ РОБЛЯТЬ ВСЕ, АБИ ОЛЕКСАНДРІВЩИНА БУЛА З УРОЖАЄМ

Дата: 30.04.2022 14:52
Кількість переглядів: 471

В Олександрівській громаді триває весняна посівна кампанія, ранніх зернових сільгоспкультур посіяно на площі 90% від прогнозованих. Зараз продовжуються роботи щодо сівби соняшнику та кукурудзи. Про важливість посівної для продовольчої безпеки країни – годі й говорити, і Олександрівська сільськогосподарська громада розуміє свою зону відповідальності. 

«Аграрії громади працюють на перемогу на своєму фронті. Фермерські господарства, сільгосппідприємства та навіть невеликі приватні підприємства продовжують працювати, незважаючи на всі труднощі в умовах війни, - говорять у відділі земельних відносин та АПК селищної ради. – А проблем сьогодні дуже багато: це і пальне, і добриво, і насіння, і засоби захисту рослин, і обслуговування та ремонт техніки».

Сільськогосподарські підприємства ще до війни використали свій досвід та наявний фінансовий потенціал, що дозволило їм запастися необхідними матеріалами заздалегідь. У менших підприємств проблем побільше. Ті, хто попри все вирішили обробляти свою землю – об’єднали власні можливості, попрацювали над логістикою і провели посівну кампанію.

«Виробничі та промислові підприємства можна евакуювати на час загрози воєнних дій або окупації, -  говорить один із жителів громади, який самостійно обробляє свої гектари. – Ми ж не маємо такої можливості. Вивеземо техніку, але найголовніше – земля – залишиться. Тому не маємо іншого вибору, як обробляти родючі українські чорноземи для міцного тилу та розвитку нашої країни!»

Більшість фермерів відправили свої сім’ї до більш безпечних регіонів України, а самі з вірою в ЗСУ та сподіванні на Бога працюють на землі.

На фото: працівники СТОВ «Золоті Пруди».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь