A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ДПІ: ВІДМІННІСТЬ ПОДАТКОВОЇ АДРЕСИ ПЛАТНИКА З ЙОГО ФАКТИЧНИМ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯМ МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ ДЛЯ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Дата: 17.09.2021 08:38
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

 

Олександрівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області інформує, будь-які документи (податкові повідомлення-рішення, податкові вимоги тощо) направляються платниками податків за місцезнаходженням або податковою адресою (п. 42.2 ст. 42 Податкового кодексу України – далі ПКУ), яка міститься в інформаційній базі ДПС.

У разі невідповідності адреси, за якою платник податків обліковується в контролюючому органі з фактичним місцезнаходженням, отримання поштової кореспонденції стає неможливим. Як наслідок, платники податків втрачають можливість своєчасної сплати податків та зборів, оскарження та інше. Зокрема, у разі несплати грошових зобов’язань у терміни, визначені чинним законодавством, у платника виникає податковий борг.

У зв’язку з вище визначеним, нагадуємо: платник податків зобов’язаний повідомляти контролюючий орган про зміну місцезнаходження юридичної та зміну проживання фізичної особи ( пп..16.1.11 п.16.1 ст.16 ПКУ).

З цією метою:

- фізичні особи – платники податків (громадяни, які не здійснюють підприємницьку діяльність) зобов’язані подати до контролюючого органу відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР або Заяви за формою 5ДРП (для осіб, які відмовились від реєстраційного номера облікової картки платника податків);

- фізичні особи-підприємці та юридичні особи повинні внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, звернувшись до державного реєстратора.

 

Щоб знати більше підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь