A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА ПРО ПІДСУМКИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН В ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ ЗА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2021 РОКУ

Дата: 30.07.2021 11:43
Кількість переглядів: 548

Організація роботи зі зверненнями громадян протягом звітного періоду в селищній раді була спрямована на забезпечення виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 108/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», розпоряджень  голови обласної державної адміністрації, селищної ради з питань роботи із зверненнями громадян.

Протягом звітного періоду від мешканців Олександрівської  територіальної громади до селищної ради, включаючи і органи влади вищого рівня, надійшло 145 звернень громадян, з них 51 -  надійшло поштою.

До органів влади вищого рівня від мешканців Олександрівської селищної ради у 1 кварталі надійшло 39 звернень, 38 звернень надійшли через Урядову гарячу лінію, 1-через облдержадміністрацію.

Серед загальної кількості  звернень, які надійшли до селищної ради, 6 колективних, в яких 144 підписів.   

Протягом півріччя  до селищної ради звернулося 34 мешканці  з числа  соціально-незахищених верств населення, що складає 23% від загальної кількості. Особлива увага приділялася  вирішенню проблем з якими зверталися громадяни пільгової категорії.

Протягом півріччя   громадяни у зверненнях до селищної ради порушили 145 питань. За спектром і характером основні питання, з якими зверталися громадяни, характеризуються таким чином:

- на першому місці питання соціального захисту населення, звернулось 44 мешканці, і складають 31% від загальної кількості звернень, питання надходили стосовно надання матеріальної допомоги на лікування та операційне втручання.

- на другому місці питання комунального господарства , по цим питанням звернулось 34 мешканці, і складають 23 % від загальної кількості звернень. В основному жителі району звертались з питанням перерахунку тарифів на теплопостачання та відсутність водопостачання.  

- на третьому місці  питання аграрної політики і земельних відносин , по цим питанням звернулись 27 мешканців, і складають 19%   від загальної кількості. Жителів району турбували питання виділення земельної частки до 2-х га та про надання дозволу на затвердження технічної документації на земельні ділянки.

        З 145  звернень, задоволено-59, роз”яснено-49,  переслано за належністю-28,  9 - знаходяться в стадії розгляду.

       Проведено в 3 старостинських округах виїзні прийоми громадян керівництвом селищної ради, на яких було прийнято 26 мешканців, 17 питань з яких вирішені позитивно, на 9-були надані роз’яснення на місці.

Проводилась системна робота по контролю за додержанням термінів розгляду звернень. Щомісячно аналізувався стан виконавської дисципліни по роботі із зверненнями громадян

 

.        

 

Відповідно до вимог Указу Президента від 07.02.2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів державного самоврядування» складені графіки особистого та виїзних прийомів та затверджені розпорядженням селищного голови від  20.01.2021 № 06/01-07 .  Графік прийомів громадян керівництвом селищної ради в січні  розміщений на веб-сайті селищної ради.

На засіданні виконкому селищної ради 22 січня 2021 року розглядалися підсумки роботи із зверненнями громадян за 2020 рік (рішення виконкому від 22 січня 2021 року № 26/01-05).

На засіданні комісії виконкому селищної ради з питань розгляду звернень громадян  09 лютого 2021 року №2  заслуховувався звіт в.о.  старости сіл Золотопрудського старостинського округу  « Про стан роботи із зверненнями громадян за 2020 рік та виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008»;

13 квітня 2021 № 4 було заслухано звіт начальника відділу діловодства, контролю та звернення громадян селищної ради «Про стан роботи із зверненнями громадян,  що надійшли до селищної ради протягом 1 кварталу 2021 року»;

 Проведено 6 засідань  Комісії селищної ради з питань розгляду звернень громадян.

На виконання пункту 3 статті 5 Указу в селищній раді проведено 4 засідання робочої групи  «День контролю», в рамках якого здійснені виїзні перевірки стану виконання доручень керівництвом селищної ради, розглянуто 4 звернення .

        На веб-сайті селищної ради розміщувались графіки особистого, виїзного прийому та прямих ліній , аналітичні довідки про стан роботи із зверненнями громадян, об’яви, повідомлення, звіти про прийоми керівників та інші матеріали.

 

 

 

Селищний голова                                                           Людмила БОРИСЕВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь