A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ВІДБУЛОСЬ УСТАНОВЧЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ЗГУРТОВАНОСТІ ГРОМАДИ

Дата: 27.07.2021 15:26
Кількість переглядів: 581

Робоча зустріч відбулась у селі Петрівка Друга,  в ній взяли участь спеціаліст безоплатної правової допомоги Тетяна ВЕЧІРКО, поліцейський офіцер громади Роман ВОРОНЦОВ, спеціаліст служби у справах дітей Лідія МОРГАЙ, мобілізаторка громади Марина ШКАРУПИЛО, спеціалісти органів місцевого самоврядування, старости, директорка закладу освіти та активісти старостинського округу.  Засідання пройшло у форматі круглого столу з питань домашнього насильства, який організували лідерки групи самодопомоги села Петрівка Друга.

Робочу групу було створено для об’єднання зусиль активних громадян, представників органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, правової допомоги для виявлення, обговорення, пошуку шляхів вирішення соціально значущих проблем громади.

На установчому зібранні члени робочої групи обговорили та затвердили основні напрямки своєї роботи. Це безпека дорожнього руху; підтримка соціально незахищених  верств населення; протидія домашньому насильству, згуртування населення громади. Зокрема, зупинилися на темі дітей, які постраждали від домашнього насильства, визначили шляхи виявлення таких випадків, відпрацювали механізм спільних дій з протидії насильства.

Поліцейський громади Роман ВОРОНЦОВ запропонував об’єднати зусилля та створити групу у фейсбуці, де можна оприлюднювати інформацію, ділитися думками, ідеями, досвідом та комунікувати з мешканцями громади саме з питань безпеки.

Як зазначила мобілізаторка громади Марина ШКАРУПИЛО, робоча група – це відкрита діалогова платформа у громаді, тому долучатися до її роботи можуть всі бажаючі активні представники громади, які мають соціально значущі ініціативи і прагнуть їх реалізувати, адже на це є можливість залучати грантові кошти від міжнародних організацій.

Також бговорили проєкт групи самодопомоги села Петрівка Друга  - встановлення камер вуличного відеоспостереження, який вони реалізують за підтримки представництва ООН Жінки в Україні та Українського Жіночого Фонду. Це один з яскравих прикладів ініціативи мешканців села, орієнтованої на створення безпечного середовища.

Проводити засідання робочої групи вирішили раз на два місяця, а в разі потреби – невідкладно. На завершення зустрічі, староста Петрівсьекого другого оскругу Ігор ГОЙКО побажав робочій групі успіхів у реалізації всього запланованого та закликав присутніх представників громадськості бути активними у втіленні власних ідей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь