A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ВІДБУВСЯ ОНЛАЙН СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ З ПСИХОЛОГІЇ У МИХАЙЛІВСЬКОМУ ЗАГАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Дата: 25.02.2021 11:23
Кількість переглядів: 1260

Фото без опису

Практичні психологи, учителі основ здоров’я, інклюзивно-ресурсного центру, педагоги-організатори та представники центру дитячої та юнацької творчості долучилися до онлайн семінару-практикуму «Психологічний супровід освітнього процесу за допомогою використання методу арт-терапії в закладах освіти. Синергія в дії». Захід підготувала та провела практичний психолог, вчитель основ здоров’я Михайлівського закладу середньої освіти І-ІІ ступенів Кароліна Гуревич на базі своєї школи.

«Кожен урок основ здоров’я в нашому закладі розпочинається і завершується з визначення власної емоції, - каже психологиня. – В своїй роботі я користуюся багатьма методиками та наробками, серед яких належне місце займають смайли-антистреси, виготовлені власноруч дітьми. З їх допомогою підвищується емоційний інтелект учнів, що сприяє усвідомленню та розумінню  емоцій власних і оточуючих. Дехто з дітей знайшов практичне використання смайлам – наприклад, як закладка до підручників. У 2019 році я презентувала свій досвід  роботи з використання даного методу  ігротерапії  «Робота з іграшками-антистрес» на ІІІ регіональному фестивалі психологічних інновацій «Психофест інновацій» за напрямком «Воркшоп від майстра».

Казкотерапія – один з напрямків з арт-терапії, з яким ознайомила учасників онлайн-заходу Кароліна Володимирівна. У Михайлівському закладі середньої освіти практикується пальчиковий театр з фетровими та картонними персонажами. Ним користуються вчителі НУШ та застосовується на уроках основи здоров’я або літератури, в інклюзивних класах або під час роботи в літніх пришкільних таборах.

Окрім цього Кароліна Володимирівна ознайомила присутніх колег із особливостями своєї роботи і в інших напрямках, що вимагає професія практичного психолога.

Обмін думками, професійне спілкування колег в онлайн-форматі збагатили учасників семінару досвідом та новими ідеями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь