A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 20.01.2021 10:43
Кількість переглядів: 255

Вкотре хочемо привернути увагу роботодавців та найманих працівників, що згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Звісно, кожен сам вирішує – чи жити одним днем чи мати впевненість у майбутньому та бути захищеним соціально. Але хочеться ще раз нагадати – лише легальне працевлаштування гарантує людині її конституційні права.

Досвід показує, що значна частина громадян, не знаючи чинного законодавства про працю та пенсійне забезпечення, вважає, що запис в трудовій дасть можливість отримати пенсію за весь трудовий стаж. Однак на сьогоднішній день поняття «трудовий стаж» замінено на «страховий стаж». Згідно з законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Пенсійний фонд здійснює облік нарахованої заробітної плати і сплачених страхових внесків персонально по кожному працівнику чи підприємцю, а також облік періодів роботи, за які сплачено ці внески. І саме від цих величин залежить розмір майбутньої пенсії.

Дуже важливо, аби громадяни усвідомили, що їхня згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту, оскільки вони отримуватимуть пенсію тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Тому, звертаємось до роботодавців, які надають перевагу виплаті заробітної плати «в конвертах» та закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах».

Шановні громадяни!

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення оптимального рівня свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору (видання наказу про прийняття на роботу).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь