A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ТРИВАЄ ДІЯЛЬНІСТЬ МОНІТОРИНГОВИХ ГРУП З ПИТАНЬ ЩОДО ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ НА ОБ’ЄКТАХ ТОРГІВЛІ ТА ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

Дата: 12.11.2020 16:03
Кількість переглядів: 686

Олександрівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує:

Від початку введення карантинних зон по всій території України Донецька область зокрема Олександрівський район зараз знаходиться в «помаранчевій» зоні поширення коронавірусної інфекції. Тримати рівень епідеміологічної ситуації безпосередньо допомагає, робота моніторингових груп Олександрівської селищної ради та Олександрівської районної державної адміністрації, які за ініціативи Олександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області  проводять профілактичні роботи по всьому району, аби уникнути поширення вірусу.

До того ж моніторингові групи та Держпродспоживслужба спільно з Нацполіцією здійснює рейдові обстеження закладів торгівлі та надання послуг

   За період з 2 по 12 листопада 2020 року  здійснено 19 моніторингових заходів нагляду (контролю), оглянуто  заклади торгівлі та  заклади громадського харчування, по всій території району  за результатами перевірок порушення встановлено  на 4 об’єктах (на кожному в різному ступеню). Серед основних порушень залишаються: непроведення температурного скринінгу працівників, відсутність контейнерів для збору використаних засобів індивідуального захисту, недотримання маскового режиму серед відвідувачів та персоналу, недостатня кількість дезінфікуючих засобів або ж відсутнє маркування на них, застаріле маркування щодо дотримання дистанції між відвідувачами.

 До порушників первинно не застосовувалися відповідні заходи реагування, але всім надано  приписи (пропозиції) та всі суб’єкти господарювання попереджені про адміністративну відповідальність за недотримання протиепідемічних заходів. Так, при повторному виявленні порушень Держпродспоживслужбою було складено протоколи на двох об’єктах торгівлі за Порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм, що тягне накладення на осіб, винних  у  вчиненні таких правопорушень,  штрафу у розмірах, визначених   статтею   42   Кодексу  України  про  адміністративні правопорушення (80731-10), а саме:

     на громадян  -  від  одного  до  дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

     на посадових   осіб   -   від   шести   до   двадцяти  п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        А також проінформовано органи місцевої влади та органи Національної поліції, які в свою чергу складають протокол за адміністративне правопорушення за Статтею 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Довідково: За даними Центру громадського здоров’я станом на 12 листопада в Україні зафіксовано 

За весь час пандемії в країні:

 

• захворіло (особи) –

500865

підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 

• летальних випадків –

9145

 

Донецька область –

15478

 

Вкотре закликаємо та наголошуємо: дотримуйтесь встановлених протиепідемічних правил! Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.

Використання масок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції знижують ризики захворювання на COVID-19.

Бережіть себе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь