A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО УРЕГУЛЮВАННЯ ПИТАННЯ СПЛАТИ ПЕНСІЙНОГО ЗБОРУ ПРИ ПРИДБАННІ ЖИТЛА ВПЕРШЕ

Дата: 20.10.2020 11:22
Кількість переглядів: 933

Фото без опису

23 вересня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 866 “Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій”.

  • Постановою урегульовано питання встановлення факту придбання житла вперше та створено механізм звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, як передбачено Законом України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”.
  • Зокрема доповнено пункт 15-2 підпунктами “в” і “г”, в яких зазначено перелік необхідної інформації та документів, які підтверджують звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. Уточнено, що особа, яка перебуває у черзі на одержання житла, підтверджує це документом, виданим органом, до компетенції якого належить ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
  • Також, пункт 15-3 доповнено абзацом, який передбачає, що “Нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна здійснюється без документального підтвердження сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна за наявності зазначених у підпунктах “в” і “г” пункту 15-2 Порядку інформації та документів, що підтверджують звільнення від сплати”.
  • Крім того, постановою передбачена можливість подання звітів нотаріусів стосовно нарахування та сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування у вигляді електронного документу з використанням кваліфікованого електронного підпису.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь