A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ:

Дата: 26.08.2020 14:51
Кількість переглядів: 813

Послаблення карантинних обмежень чимало громадян сприйняли як повну їх відміну. Все частіше можна побачити, як люди відкрито ігнорують правила відповідної поведінки в умовах карантину, забуваючи при цьому, що наражають на небезпеку не лише себе, а й тих, хто поруч.

На Україні після послаблення карантинних обмежень запрацювали майже всі заклади харчування. Аби відвідування улюбленого кафе не принесло негативних наслідків, слід дотримуватися простих правил:

- користуватися санітайзером на вході у приміщення кафе чи ресторану;

- при ознайомлені з меню користуватися QR-кодом і краще розраховуватися за допомогою картки;

- відпочивати невеликими компаніями (не більше 4 осіб);

- при переміщенні по закладу дотримуватися маскового режиму;

- зняти маску можна після того, як офіціант приніс замовлення;

- дотримуватися гігієни кашлю.

Нагадаємо, згідно постанови  Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020 року у кафе та ресторанах повинні дотримуватися таких протиепідемічних заходів.

Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема:

відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;

за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);

меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;

використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;

столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;

співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;

на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;

біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.

Правила для відвідувачів:

потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;

заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;

не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;

забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).

При цьому не працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування.  – Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;

централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

Перевірки тривають! Тож, варто дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, які запроваджені в Україні через поширення коронавірусної хвороби  – СOVID-19.

 

БЕНКЕТ В УМОВАХ КАРАНТИНУ:

РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Впродовж років літня пора є сезоном весіль, тож на цей період припадає багато святкових бенкетів. Цього року через пандемію коронавірусу багатьом парам довелося переносити чи навіть відміняти найочікуваніше свято. З послабленням карантину такі святкування відновилися, однак не завжди під час весіль та бенкетів витримуються протиепідемічні заходи з запобігання поширенню коронавірусу.

Зазначимо, що бути присутніми на урочистій церемонії весілля (реєстрації шлюбу та вінчання) можуть не більше 10 осіб за умови дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри між гостями весілля та наявності вдягнутої захисної маски (в тому числі виготовленої самостійно) у громадських будівлях та автомобільному транспорті.

На вході до закладу громадського харчування, в якому проходить святкування весілля, організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Між сусідніми столами забезпечується дотримання відстані не менше 1,5 метри, а за одним столом розміщуються не більше 4 гостей (без урахування дітей віком до 14 років). Видача страв на весілля в багаторазовому посуді проводиться виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів.

Місце проведення весілля має бути забезпечене рідким милом, антисептиками та паперовими рушниками в санвузлах, використання багаторазових рушників заборонено. Щодвігодини в закладі громадського харчування необхідно проводити дезінфекційну обробку контактних поверхонь, а також регулярно провітрювати приміщення. До того ж працівники закладу мають використовувати засоби індивідуального захисту (захисні маски, рукавички, окуляри) та щоденно перед початком роботи проходити температурний скринінг.

Закликаємо громадян та суб’єктів господарювання дотримуватися протиепідемічних заходів та бажаємо лише приємних вражень від святкування.

Окремо пропонуємо ознайомитись з наступною інформацією:

ЯК ПРАВИЛЬНО УТИЛІЗУВАТИ ВИКОРИСТАНІ МАСКИ

В області, як і в цілому в державі, умовами карантину встановлені вимоги щодо забезпечення протиепідемічних заходів, в результаті проведення яких утворюється значна кількість відходів використаних медичних масок та рукавичок одноразового застосування. Вони можуть становити загрозу поширення інфекції для населення, оскільки на поверхні протягом певного часу (до 8 годин) можуть виживати віруси та для довкілля, якщо не дотримуватися правил їх безпечного збирання та утилізації.

Якщо медичні маски носяться, важливим є належне використання та утилізація для забезпечення їх ефективності та уникнення будь-якого збільшення ризику передачі, пов’язаного з неправильним використанням та утилізацією масок.

Будь-які медичні відходи несуть загрозу: не використані ліки або такі, в яких закінчився термін придатності – хімічну загрозу, а пов’язки (маски), шприци – бактеріологічну.

Наступна інформація про правильне використання медичних масок випливає з практик в установах охорони здоров’я:

Що робити із використаними масками

Населенню слід використані маски та рукавички обережно зняти зовнішньою стороною всередину; якщо ви доглядаєте за хворим в амбулаторних умовах -маску знімати, згорнувши внутрішньою стороною всередину та не розгортаючи видалити до ємності для збирання твердих побутових відходів.

У разі необхідності заміни використаних засобів захисту та гігієни (масок, рукавичок, серветок та хустинок)на вулиці, загорнути їх в листок паперу, що унеможливить перенесення вітром та видалити у найближчий сміттєвий бак чи контейнер; не рекомендується викидати їх безпосередньо до сміттєвих урн.

Якщо використовуються тканинні (марлеві) маски багаторазового використання, необхідна їх заміна кожні 2-3 години. Використані маски зібрати окремий пакет, в кінці дня випрати і випрасувати.

Після використання всіх індивідуальних засобів захисту необхідно ретельно вимити руки з милом або обробити їх антисептиком.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють обслуговування населення в умовах карантину:

При використанні масок багаторазового вжитку – дотримання термінів заміни масок (не рідше 1 разу на 2-3 години або при забрудненні), централізоване або індивідуальне прання та прасування.

забезпечити збирання використаних працівниками масок та рукавичок одноразового використання в окремий пакет.

Провести дезінфекцію використаних засобів індивідуального захисту одним із дозволених в Україні дезінфікуючим засобом. При дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні засоби (спиртовмісні препарати, деззасоби на основі четвертинних амонієвих сполук чи хлорвмісні препарати) з дотриманням інструкцій до кожного окремого дезінфекційного засобу.

Використані та продезінфіковані засоби індивідуального захисту зібрати і упакувати в окремий поліетиленовий пакет з подальшою утилізацією.

Такі заходи передбачені як для тих, хто використовує засоби індивідуального захисту з метою профілактики в побуті, громадському транспорті, громадських чи робочих (немедичних) місцях, так і для тих, хто знаходяться на амбулаторному лікуванні, та осіб, які проживають/доглядають за ними.

З метою запобігання поширенню Covid-19 на території підприємств та установ повинні бути облаштовані окремі місця для збирання використаних персоналом засобів індивідуального захисту в пластикові пакети, що закриваються. Населення  при відвідуванні закладів торгівлі та громадського харчування можуть скористатися такими спеціальними контейнерами або урнами для збору використаних засобів індивідуального захисту.

 

Закликаємо всіх дотримуватися вищевказанних обмежень, розповсюджуйте інформацію на своїх сторінках в соцмережах!

Бережіть себе та своїх близьких!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь