A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДІАЛОГ МОЖЕ СТАТИ ІНСТРУМЕНТОМ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 02.07.2020 16:55
Кількість переглядів: 501

Фото без опису

Як налагодити діалог з різними верствами населення, уникнути конфліктів та навчитися чути один одного, говорили під час робочої зустрічі з представником Українського центру ненасильницького спілкування та примирення. З метою налагодження співпраці та окреслення спільного плану медіатор центру презентував досвід роботи в інших громадах. У спілкуванні взяли участь секретар селищної ради Василь Лук’янчиков, спеціалісти структурних підрозділів селищної ради, представник Олександрівського районного відділення поліції.

Фото без опису

Говорили про те, як знайти порозуміння під час назрівання конфлікту в суспільстві, дослухатися до потреб кожної зі сторін, причини, які спонукають вчиняти так чи інакше. «Органи місцевого самоврядування сьогодні відкриті до діалогу, спільного вирішення проблем та питань, які не порушують гідність жодного громадянина», - зазначив секретар селищної ради Василь Лук’янчиков.

Після бесіди спеціаліст провів тренінг з ненасильницького спілкування у молодіжному центрі села Новополтавка для групи зацікавлених мешканців громади. Під час заняття вчилися роспізнавати почуття та думки, розрізняти глибинний сенс у словах, що каже партнер.

Фото без опису

«Мені цікаво було пізнавати та прислухатися до себе, ділитися почуттями, знаходити емпатію зі своїм співрозмовник, - зазначила учасниця тренінгу Таїса Кліменко. -  Я навчилася звертати увагу на власні почуття, відчувати гармонію з собою. Після одного тренінгу ці знання важко буде застосовувати у житті, але я відчуваю, що вивчення цієї теми мені необхідне».

Фото без опису

Учасники тренінгу дійшли висновку, що через побудову діалогу та ненасильницьке спілкування можливо розвиватися самим та спільно розвивати свою громаду. Співпраця, врахування власних потреб, почуттів, бажання комунікувати здатні не замовчувати проблеми, а озвучувати їх для якісного вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь