A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

КАРАНТИН – НЕ КАНІКУЛИ!

Дата: 24.03.2020 15:22
Кількість переглядів: 601

Фото без опису

Просторами інтернету поширюється неправдива інформація щодо покарання батьків адміністративною відповідальністю через перебування дітей на вулиці під час карантину. Батьки  самостійно вирішують форми та способи проведення вільного часу своїх дітей,  але це не означає що діти, які не пішли до школи, мають проводити свій час у закладах дозвілля, на дитячих майданчиках, де часто збираються у великі групи, не дотримуючись безпечної дистанції. Служба у справах дітей Олександрівської селищної ради радить дотримуватись всіх рекомендацій МОЗ, щоб вберегти себе та своїх близьких.

Ступінь ефективності карантину залежить від того, наскільки будуть обмежені контакти, призупинення освітнього процесу в усіх закладах полягає  в тому, щоб Ваші діти залишалися вдома.

          На своїй сторінці у Facebook  Уповноважений Президента України з прав дитини, Микола Кулеба, звернувся до батьків з інформацією про те, що «Понад 90% дітей в Україні до 12 років мають доступ до інтернету.
І ми розуміємо, що особливо "зависати" в гаджетах діти можуть під час карантину.
Інтернет - це можливості для дитини. Завдання дорослих - показати переваги дистанційного навчання, спілкування та зменшити ризики.

Спільно з Дія ми розробили освітній серіал для батьків, який допоможе організувати безпечне інтернет-дозвілля дітям. Серіал містить 11 серій, тривалість кожної — 8-10 хвилин. Після перегляду ви будете розуміти, що таке кібербулінг, секстинг, сексторшен, які онлайн-ігри безпечні, а які ні, зможете відрізнити шкідливий контент та краще розуміти онлайн-спілкування дітей. Основне завдання цього курсу — навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю».

      Дивіться серіал «Безпека дітей в інтернеті» за посиланням https://bit.ly/3d6sR0h.

Шановні батьки!Саме ви зараз приклад правильної поведінки під час карантину для своїх дітей. Ви краще допоможете дітям, якщо піклуватиметеся про себе. Вони бачать, як ви реагуєте на новини. Тому для них важливо розуміти, що ви спокійні й не панікуєте.

Бережіть себе та свої[ дітей! Всім здоров'я!

Для довідки: Дія -  це онлайн-сервіс державних послуг, над якими працює Міністерство цифрової трансформації України.

                               Еліна Мелешко, начальниця служби у справах дітей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь