A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ОЛЕКСАНДРІВЦІ ВШАНУВАЛИ ПОДВИГ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ ЧОНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 13.12.2019 16:13
Кількість переглядів: 798

Фото без опису

Урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся сьогодні у приміщенні школи мистецтв. На захід були запрошені ліквідатори аварії на ЧАЕС, вдови чорнобильців, ветеранська організація, учнівська молодь, керівництво громади, представники ДСНС та поліції.

«Подяка усім вам за те, що ви сьогодні присутні тут. Що ви знайшли в собі сили вкотре серцем та подумки пережити біль Чорнобиля, згадати тих, хто віддав своє здоров’я та життя для ліквідації цього лиха. Людина живе доти, доки живою є пам’ять про неї. Без вашого самовідданого героїзму та мужності, наслідки могли б бути набагато гірші» - звернулась до присутніх селищний голова Людмила Борисевич.

78 ліквідаторів та 10 овдовівших, осиротівших сімей – це той гіркий спадок, який сьогодні має Олександрівська громада від Чорнобильської трагедії. Чорнобиль практично торкнувся кожного – хвороби, скалічені долі рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії.

Голова громадської спілки «Союз Чорнобиль України» Сергій Хмеляєв привітав своїх колег та побажав міцного здоров’я, миру і добробуту сім’ям ліквідаторів.

Селищний голова Людмила Борисевич вручила кожному учаснику Чорнобильської трагедії та овдовівшим жінкам листи подяки за мужність та витримку, квіти та солодкі подарункі.

Наприкінці заходу відбулось урочите покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам чорнобильської катастрофи.

День учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС встановлений в Україні згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь