A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ЛІДЕРКИ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ АКТИВНО РОЗВИВАЮТЬ ГРУПИ САМОДОПОМОГИ

Дата: 22.10.2019 08:53
Кількість переглядів: 965

Фото без опису

Активні жінки Олександрівської громади продовжують навчання в рамках проекту «Просування прав людини та гендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей» від Українського Жіночого Фонду. Разом з лідерками груп самодопомоги Дружківської, Добропільської, Торецької та Новодонецької громад, вони взяли участь у тренінгу з адвокації, який відбувся у м. Краматорськ.

Фото без опису

За словами Таїсії Кліменко, лідерки групи села Новополтавка, участь у проекті відкриває нові можливості,  дозволяє згуртувати людей, допомагає заявити про місцеву проблему окремої громади на направити сили на її вирішення.

Під час чергового тренінгу тренерка Інга Дуднік познайомила присутніх із поняттям адвокації, навчила, як планувати адвокаційні кампанії, які інструменти використовувати у спілкуванні з органами влади, як знаходити потенційних партнерів.

«Завдяки тренінгу ми разом з дівчатами на прикладі реальних потреб мешканців нашої громади напрацювали план адвокаційних кампаній, які вже у найближчому майбутньому зможемо втілювати в життя на рівні нашої громади», - говорить лідерка групи села Високопілля Ірина Ляшенко.

Фото без опису

Сьогодні в Олександрівській ОТГ сформовано шість груп самодопомоги у селах Новополтавка, Петрівка Друга, Софіївка, Високопілля, Некременне та смт Олександрівка. До їх складу увійшли  активні жінки та чоловіки, в тому числі і вразливих категорій населення, які прагнуть реалізовувати свої права та досягти рівності у користуванні послугами. Важливо, що  між групами самодопомоги (ГСД) та органами місцевого самоврядування налагоджено стійкий діалог, який здійснюється через мобілізаторку громади Марину Шкарупило.  В.о. старост населених пунктів, де сформовані ГСД, сприяють їх роботі: надають приміщення, організовують підвіз, надають інформацію.

Проект «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей» впроваджується Українським жіночим фондом в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки / UN Women Ukraine), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь