A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ВІЗЬМИ УЧАСТЬ У АКЦІЇ "ГОДИНА ЗЕМЛІ"

Дата: 23.03.2018 11:36
Кількість переглядів: 522

Виконавчий комітет Олександрівської селищної ради  повідомляє, що 24 березня 2018 року проводиться всесвітня кампанія Година Землі 2018, яка організовується Всесвітнім фондом природи.

Вимкнувши світло 24 березня 2018 року о 20:30 на 1 годину ми покажемо необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої планети.

Такий захід ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина спрямованих на збереження навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Це дасть можливість кожному громадянину України зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації.

Щорічно Година Землі проводиться у багатьох країнах і містах, і, очевидно, в 2018 році до міжнародної акції візьме участь ще більша кількість людей. Подія міжнародного формату покликане привернути увагу людей до екологічних проблем, майбутнього нашої планети.

Коли пройде Година Землі в 2018 році?

Година Землі – це захід, що проводиться на міжнародному рівні і спрямований на збереження ресурсів і скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу. Люди на годину вимикають світло і електроприлади.

Історія появи

Організатором акції, метою якої виступає привернення уваги населення до змін клімату та інших екологічних проблем, виступає Міжнародний фонд дикої природи (WWF). Перший раз захід було проведено за підтримки WWF відомого австралійського журналу в Сіднеї в 2007 році. Більше 2 тисяч компаній взяли участь у акції, щоб привернути увагу людей.

Історія розвитку свята вражає своєю стрімкістю:

В 2008 році до акції приєднались 35 країн на різних материках планети.

У 2009 році учасниками стали 74 країни. Україна також приєдналася до їхнього числа.

У 2012 році кількість учасників-країн досягла 147 і понад 5,4 тисячі міст.

До 2017 року в акції взяло участь рекордна кількість країн – 184. Мільярди людей відключали світло, щоб підтримати планету.

З кожним роком зростає кількість людей, які залишаються небайдужими до екологічних проблем Землі і бажають принести хоча б невелику користь.

Як відзначають Годину Землі?

Міжнародний фонд дикої природи неодноразово проводив різні заходи, спрямовані на збереження планети Земля. Керівництво фонду спантеличено стрімкими змінами кліматичних умов, глобальним потеплінням та іншими екологічними проблемами. Проведення Години Землі-покликана привернути увагу всіх жителів планети до існуючих проблем. Відключення електропостачання всього на годину дає можливість людям задуматись про екологічний майбутньому.

В акції приймають участь не тільки приватні особи, але і компанії, які готові пожертвувати своїми доходами заради підтримки планети. Під час Години Землі роблять наступне:

Відключають освітлювальні пристрої і електроприлади.

Не використовують комп’ютери, телефони та інші блага цивілізації.

Відключають зовнішню ілюмінацію на будівлях комерційного, адміністративного і промислового призначення.

Відключають освітлення в чергових частинах, коридорах та інших приміщеннях.

Також нерідко проводять різноманітні флешмоби і інші заходи на екологічну тематику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь